The Alternative
Image default
Bedrijven

Online kantoor beginnen?

Misschien is voor jouw bedrijf het thuiswerken zo goed bevallen, dat je geen fysiek kantoor meer wil hebben. Het kan ook zijn dat je een kantoor wil beginnen, zonder ooit een fysiek kantoor te hebben. Het is heel goed mogelijk, maar dan is het wel belangrijk om het in goede banen te leiden. Wil jij weten wat de aandachtspunten zijn? Lees dan gerust verder.

Ict advies

Ten eerste ga je waarschijnlijk ict advies nodig hebben. Een online kantoor vraagt namelijk nogal wat, als het aankomt op ict. Met goed ict advies zorg je voor een goede basis qua online veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en facilitering van allerlei online werkvormen.

De juiste medewerkers

Voor een online kantoor heb je medewerkers nodig die online kunnen werken. Er zijn mensen die er nooit aan kunnen wennen: een online kantoor. Wel moet je niet te snel denken dat een medewerker van jou, onder die groep valt. Er zijn namelijk heel wat manieren om dingen op te vangen door een goede facilitering.

Goede werkplek

Medewerkers hebben een plek nodig waar ze goed kunnen werken. Rust, inspiratie, een goede ergonomische verantwoorde stoel en tafel. Sommige mensen hebben thuis te veel onrust. Bedenk dan, dat een online kantoor niet per definitie thuiswerken betekent. Soms kan iemand ook gaan werken op een gratis flexplek. Het kan ook zijn dat collega’s thuis bij elkaar afspreken, voor bijvoorbeeld overleg.

Cursus

Soms kan coaching helpen om ’te leren thuiswerken’. Veel mensen lopen namelijk bij het thuiswerken tegen zichzelf aan. Het doel van coaching kan zijn om te ontdekken, waar je tegen aanloopt en hoe je oplossingen bedenkt om die problemen op te lossen. Oplossingen zijn niet voorbehouden voor ict’ers die ict advies geven. Sommige problemen zijn mentaal en kun je met een andere mindset oplossen. Eigenlijk biedt een online kantoor jou ook een mooie kans, om jezelf opnieuw te ontdekken. Pak jij die kans?

https://deictexpert.nl/ict-beheer.php