The Alternative
Image default
Vervoer en transport

Populairste soorten van vervoer

Iets of iemand verplaatsen van punt A naar punt B. Je denkt er heel vaak niet aan, maar dat kan dus op meerder manieren. Er bestaan verschillende soorten vervoer voor verschillende doeleinden. Vaak denken we alleen aan de makkelijkste of aan degene die we zelf het vaakst gebruiken. Toch bestaan er een hele hoop en hier vindt je de populairste. 

Spoorvervoer 

Het spoorvervoer kun je zeker niet missen. Hier draait het niet alleen om het vervoeren van grote en zware goederen, maar ook het openbaar treinvervoer valt hieronder. De NS is één van de grootste soorten van spoorvervoer. in 2021 heeft de NS gemiddeld 611.000 reizigers per dag vervoerd en ook dit jaar was het ongeveer hetzelfde. We kunnen dus eigenlijk niet zonder. Makkelijk naar werk, dagje uit of tegenwoordig zelf op vakantie. Je kunt het spoorvervoer erg nuttig gebruiken. 

 

Wegvervoer 

Wegvervoer en experts in bijzondere transporten is ook erg voor de hand liggend. Hierbij kun je eigenlijk aan alle vervoersmiddelen denken. Auto, vrachtwagen, motor of scooter. het grote nadeel is wel hoe slecht het is voor het milieu. Samen met het spoorvervoer zorgt het voor ontzettend veel uitstoot van broeikasgassen. Verder ontstaan er ook steeds grote files, waardoor je toch heel vaak niet op tijd aankomt bij je bestemming. Onder wegvervoer valt ook de fiets. Je hebt hier immers wel een apart pad voor, maar wordt toch gezien als het vervoeren op de weg. het is in ieder geval een stuk milieuvriendelijker dan een auto. 

 

Luchtvervoer

Luchthaven zijn grote economische poorten voor Nederland en nog veel meer landen over de hele wereld. Eigenlijk bijna net zo groot als het zeevervoer. Buiten dat we met het vliegtuig zelf naar verschillende plekken kunnen gaan voor bijvoorbeeld een vakantie of werktrip, worden er maandelijks ook veel andere spullen verstuurd. Ook kun je zelf pakketten sturen naar het buitenland via luchtpost. Regelmatig kost het wel wat duurder dan met de boot, maar toch wordt het erg veel gedaan. Zeker handig als je familie of vrienden hebt in het buitenland. 

 

Zeevervoer

Er is al een beetje over gesproken, maar vooral in Nederland zijn de havens ontzettend belangrijk. Ze nemen daarom ook een groot deel van het land in beslag. Rotterdam is ook nog eens de grootste haven van Europa. Onder de havens zijn er ook nog verschillende soorten havens. Bunkerhaven, een haven waar schepen brandstof en andere voorraad in kunnen nemen. Containerhavens doorvoerhaven, van waaruit de aangevoerde goederen verder getransporteerd worden. 

 

Dierenvervoer

Dit is zeker iets wat je in de tijd van nu niet echt vaak meer ziet. Een aantal eeuwen geleden was het de normaalste zaak om met een paard vervoert te worden. Tegenwoordig wordt het alleen nog maar gedaan door een aantal koninklijke families. Verder zijn politieagenten af en toe ook nog te zien met een paard.  Dit zijn dan ook speciaal getrainde dieren. Je kan niet zomaar met een paard de straat op, zonder dat je weet hoe ze zullen reageren. Het is namelijk niet veilig dan voor jezelf en de verdere omgeving. Dat kan dus verkeerd aflopen. 

Je hebt nog een heleboel andere soorten vervoer, maar je zult daar minder snel mee te maken hebben. Het is goed om te weten wat je opties zijn, mocht er iets nieuws van pas komen. Je zal er wellicht nu iets beter bij stil staan.

 

https://vandewetering.nl/