The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Tips om te verhuizen van een studentenkamer naar een volwassen woning

Ben je van plan om je studentenkamer te verlaten en de overstap te maken om te verhuizen naar een volwassen woning? Gefeliciteerd dat betekent dat je klaar bent met studeren en dat je nu dus eindelijk doet wat je altijd wilde doen, maar hoe ga je met een startsalaris en een beetje spaargeld je woning inrichten? Geen stress, in dit artikel geeft Verhuisbedrijf Snelle Jongens jou alle tips die je nodig hebt zodat jij je huis naar smaak en budget kan inrichten.

We love Vintage

Iedereen vindt het toch wel leuk om rond te snuffelen in kringloopwinkels en rommelmarkten. Neem je beste vriendin of vriend mee, als ze zich laten overhalen, en kijk of je de spulletjes van je studentenkamer een nieuw leven kunt geven met bijvoorbeeld een likje verf en/of nieuwe handgrepen. Vaak doet dit al genoeg voor je meubels en zien ze er weer snel uit als nieuw.

Ga online

Als je eigen meubels absoluut weg moeten en je hebt het budget niet om alles nieuw aan te schaffen, kijk dan eens rond op marktplaats. Oké, bij sommige aangeboden spullen hoef je vaak al niet eens de advertentie te openen je ziet al meteen wordt niets, maar als je goed zoekt kan je vaak nog wat tegenkomen. Heb je een nieuw tv-meubel nodig? Doorzoek marktplaats en kijk of je voor een paar tientjes iets kunt vinden. Als je niets hebt gevonden kijk dan verder voor een meubel die je zelf kunt opknappen. Je kunt ook al goedkoper uit zijn door een likje verf erover heen te smeren of misschien met een speciale spuitbus van de Action. Behalve marktplaats zijn er nog meer verkoophoekjes zoals Facebook.

DIY

Heb je nog stapels liggen van oude tijdschriften, magazines en/of boeken? Doe er iets creatiefs mee en knutsel je eigen tv-meubel in elkaar. Je hoeft hier alleen een plank voor te regelen en onder allebei de uiteinden van de plank leg je een stapeltje boeken en/of tijdschriften neer te leggen. Kijk het liefste wel een plank die een ‘used’-look heeft.

Je kunt ook aan de slag gaan met fruitkistjes. Je kunt deze fruitkistjes opstapelen naar je eigen smaak. Plaats er volgens mandjes en/of opbergbakken in en creëer een opbergruimte voor je papieren of natuurlijk kleine spulletjes. Heb je dat mooi opgeruimd en je portemonnee is blij.

Ikea

Toch niets gevonden online? Dan kun je nog altijd terugvallen op de praktische en goedkope Ikea hacks. Ikea heeft natuurlijk een ruim aanbod in verschillende spullen. Misschien ziet er iets voor je bij, misschien denk je ‘het is het net niet’. In dat laatste geval kun je hier ook wat aan doen. Pak een spuitbus en spuit die zilveren stellingkasten in een andere kleur, bijvoorbeeld goud. Natuurlijk is dit niet het enige wat je kunt. Je kunt bijvoorbeeld bij een kast wieltjes eronder zetten, andere handgrepen erop plaatsen bijvoorbeeld een stoere leren variant ervan of je koopt marmeren plakfolie en je plakt deze over de bovenkant van een standaard tv-meubel. Zo heb je nieuwe meubels, ben je binnen het budget gebleven, en heb je het een hele unieke draai gegeven!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/