Twee soorten Corona sneltesten

Waarschijnlijk heb je gehoord dat er steeds meer sneltesten worden gebruikt om te testen of iemand besmet is met het coronavirus. Het is belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten sneltesten zijn. Er zijn Corona Antigeen sneltesten. Met deze sneltesten kan heel snel, binnen 15 minuten, worden vastgesteld, of iemand b3smet is met het coronavirus. Zo kan dus verdere besmetting en dus verzuim van medewerkers worden voorkomen. Er zijn ook antistoffen sneltesten. Met deze sneltesten kan door middel van bloed, serum of plasma binnen 15 minuten worden bepaald of iemand antistoffen heeft aangemaakt. Iemand die antistoffen heeft aangemaakt is dus besmet geweest met het coronavirus. De test kan gebruikt worden om het personeel en cliënten, zowel met als zonder symptomen, te testen. Waarom is het belangrijk om een antistoffen test te gebruiken? Iemand met antistoffen in zijn lichaam is beschermd tegen het coronavirus. Het is overigens niet duidelijk hoelang de antistoffen bescherming bieden tegen het coronavirus.

Een snelle en eenvoudige Corona antistoffen sneltest

Voor het testen van mensen op de aanwezigheid van antistoffen in hun lichaam is er de Healgen / Orient Gene Antistoffen sneltest. Met deze eenvoudige lgG/lgM sneltest wordt getest door middel van menselijk bloed, serum of plasma. Voor deze testkit is slecht 10 ul serum, plasma of bloed nodig. Het testresultaat kan al na 10 minuten worden afgelezen. Met deze test kunnen zowel personeel als patiënten snel op locatie worden gescreend op de aanwezigheid van antistoffen in hun bloed. Het is een test met een hoge sensitiviteit en specificiteit. De sensitiviteit van lgM bedraagt 87,9%, terwijl de sensitiviteit van lgG 97,2% bedraagt. De test heeft een specificiteit van 100%. Deze test, die gevalideerd is door het Erasmus MC en die door het RIVM beoordeeld is als goede test, moet worden uitgevoerd door een zorgprofessional. Zorgprofessionals zijn mensen met een BIG-registratie, zoals bijvoorbeeld artsen en verpleegkundigen.

Een betrouwbare Corona antigeen sneltest

Snel en veel testen op corona is mogelijk met de zeer betrouwbare Healgen Covid-19 antigenen sneltest. De gebruiksklare Antigeen snelkit wordt veel gebruikt door verpleeg- en verzorgingstehuizen, het primair en voortgezet onderwijs en productiebedrijven. Ook de overheid zet deze test nu in bij GGD teststraten. Dankzij deze goedgekeurde corona sneltest voor de neus, die binnen 15 minuten een uitslag geeft, kunnen verdere besmettingen met het coronavirus worden voorkomen en kunnen de kosten voor het verzuim van het personeel worden beperkt. Het is een professionele corona sneltest via de neus. Achterin de neusholte wordt met een wattenstaafje een monster genomen. Door wie mag de Healgen Covid-19 antigenen sneltest worden gebruikt? Door mensen die beschikken over een geldige BIG-registratie.