The Alternative
Alarmsysteem

Jouw woonhuis laten beveiligen

Het aantal inbraken neemt steeds verder toe. Je wilt daarom je woonhuis beveiligen. Natuurlijk kun je dat overlaten aan Slotencenter van Dooren in Nieuwegein, erkend slotenmaker. Het beveiligen van woonhuizen is voor ons immers dagelijks werk. In onze winkel kun je alles vinden wat met woonhuisbeveiliging heeft te maken. Wij kunnen je uiteraard advies geven op locatie over het beveiligen van jouw woonhuis.

De deur kan beveiligd worden met een meerpuntssluiting

Hoe kan een deur op de juiste wijze worden beveiligd tegen inbraak? Slotencenter van Dooren in Nieuwegein raadt aan om de deur te laten voorzien van een meerpuntssluiting. Heeft de deur een meerpuntssluiting? Dan gaat de deur, met een handeling van de sleutel, op drie punten tegelijk op slot. Je hebt dus maar een sleutel nodig. Bovendien vergeet je nooit meer het slot van de deur op slot te draaien. Een meerpuntssleutel is zowel gebruiksvriendelijk als inbraak werend. Ongetwijfeld heeft een inbreker met een koevoet er zijn handen vol aan. Laat je een meerpuntssluiting monteren? Met behulp van diverse freesmallen en freesmachines wordt de meerpuntssluiting in gefreesd. Er wordt dus zeer secuur gemonteerd.

Beveiliging tegen kerntrekken of cilindertrekken

Het is mogelijk om je te beveiligen tegen de veelgebruikte inbraakmethode kerntrekken of cilindertrekken. Bij deze inbraakmethode wordt door een inbreker een schroef in de cilinder gedraaid. Vervolgens oefent de inbreker met een speciaal stuk gereedschap veel kracht uit op het slot, met als gevolg dat de cilinder breekt en uit het slot komt. De inbreker kan dan met een schroevendraaier of bouwsleutel het slot eenvoudig openen. Dit kan worden voorkomen door jouw deuren door een professionele slotenmaker te laten voorzien van veiligheidsbeslag. Wat doet de slotenmaker dan? Hij vervangt de bestaande cilinder in een deur door een cilinder met kerntrekbeveiliging of hij vervangt het bestaande beslag door beslag met kerntrekbeveiliging. De laatstgenoemde optie heeft de voorkeur, want dit is een duidelijk zichtbare verandering. Een inbreker wordt door die verandering afgeschrikt. Hij breekt niet in als hij ziet dat kerntrekken bij jouw deur niet mogelijk is.

De ramen voorzien van raamsloten

Je wilt jouw woning beveiligen tegen inbraken. Vergeet dan niet om sloten op de ramen aan te brengen. Bedenk dat ontgrendelde vensters tot problemen kan leiden. Via ontgrendelde vensters op de begane grond kan een inbreker jouw huis binnendringen. Denk overigens niet alleen aan inbrekers die willen inbreken, maar ook aan kleine kinderen. Zijn de vensters ontgrendeld? Dan kunnen kleine kinderen op een hogere etage uit een raam hangen. Dat is natuurlijk gevaarlijk. Laat jouw ramen dus afsluiten door een professionele slotenmaker. Slotencenter van Dooren geeft je graag advies over de verschillende opties. Zo kan het raam bijvoorbeeld voorzien worden van een kierstand. Er kan dan tijdens warme dagen worden geventileerd, terwijl een inbreker jouw woning toch niet eenvoudig kan binnendringen.

Nieuwegein vaak getroffen door inbraken

Nieuwegein is een plaats waar jaarlijks veel inbraken plaatsvinden, en veel slachtoffers vallen vanwege inbraakschade. Inbraakschade is vaak te voorkomen, en dat is iets wat veel mensen niet weten. Door eenvoudige beveiligingsmaatregelen te treffen kun je een hoop schade voorkomen omdat de inbreker snel een deurtje verder gaat. Ook dit kun je uitbesteden aan een slotenmaker in Nieuwegein. Een verzekering tegen inbraak is ook geen overbodige luxe.