The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Voor een dakkapel prijzen opvragen

Voor een dakkapel prijzen nakijken is iets wat heel gemakkelijk lijkt . Veel leveranciers hebben op hun website een indicatie staan van standaard dakkapellen en de kosten die daaraan verbonden zijn. Wanneer jij een dakkapel wil laten plaatsen is het goed om je vooraf te informeren maar er is een aantal punten waar je op moet letten. Die hebben we voor je toegelicht.

 

Weet wat er bij de prijs zit inbegrepen

De prijs van een dakkapel bestaat uit een aantal onderdelen. Het is dan ook goed om die op een rij te hebben voor je voor een dakkapel prijzen gaat opvragen. Bij een prefab dakkapel is daar natuurlijk de maat die voor een bepaalde dakkapel wordt opgegeven en de bijbehorende prijs. Denk eraan dat het hier vooral gaat  om de prijs van de dakkapel zonder de bijkomende kosten. Het gaat dus om de casco prijs. Verder zijn er bepaalde zaken die de prijs bepalen. Denk maar eens aan het volgende.

 

Het vervoer van een dakkapel

bij een prefab dakkapel betaal je dus voor de fabricage. Daar  bovenop komen zaken als de transportkosten van de dakkapel naar jouw huis toe. Een dakkapel wordt in een aantal gevallen als ‘bijzonder vervoer’ geregeld en daar hoort een kostenplaatje bij. Er wordt een trailer geregeld waar jouw dakkapel op wordt getakeld voor deze naar jouw huis wordt gebracht. Voor het gebruik van de trailer betaal je uiteraard extra. Het aantal kilometers bepaalt eveneens de prijs. Een dakkapel die met een speciaal vervoer vanaf de andere kant van het land moet komen zal een hoge transport prijs kennen terwijl een dakkapel die van een stad verderop moet komen een stuk goedkoper is.

Het plaatsen van de dakkapel

Een dakkapel plaatsen is behoorlijk bewerkelijk. Zo moet je er rekening mee houden dat bij een prefab dakkapel een hijskraan moet worden gehuurd voor deze klus. De hijskraan wordt geregeld bij een verhuurbedrijf bij jou in de buurt  en jij betaalt de kosten van de hijskraan. Kies je voor een dakkapel die bij jou ter plekke wordt gemaakt en geplaatst dan betaal je kosten voor het hogere arbeidsloon maar ook voor de huur van bijvoorbeeld een bouwsteiger. Ook deze kosten zitten vaak nog niet bij de prijs inbegrepen dus je moet goed navragen wat het  kostenplaatje is. Bij traditioneel gebouwde dakkapellen wordt er niet altijd gebruik gemaakt van een hijskraan en dat kan weer een kostenbesparing opleveren.

 

Het aftimmeren van de dakkapel

Een dakkapel moet worden afgetimmerd dus je moet ook hiervoor aangaande jouw dakkapel prijzen opvragen. Een leverancier zal zelden de prijzen opgeven inclusief het aftimmeren aangezien dit afhankelijk is van de situatie ter plaatse. Aftimmeren is een klus die je absoluut niet zelf moet willen doen. Het is namelijk een activiteit die bepalend is voor de stevigheid van jouw dakkapel bij een storm. Daarnaast zou bij zelf aftimmeren de waterdichtheid in het gedrang kunnen komen.

 

Dakkapel Offertes opvragen

Wil jij de prijzen van een dakkapel vergelijken dan is het goed om eerst offertes op te vragen. Dat is een klus die je naar verhouding nog het meeste oplevert. Denk eraan dat er een aantal zaken op de offerte staan opgenomen. Zo moeten de bovenstaande posten op de offerte staan en daarnaast moet de prijsopgave inclusief de BTW zijn. Ook een datum van plaatsing op de offerte is heel gewenst. Shoppen kan lonen.