The Alternative
Financieel

Voorkom deze 3 veelgemaakte hypotheek fouten

Een hypotheek is de grootste schuld die de meesten van ons ooit zullen dragen, en in de meeste gevallen is een huis de duurste aankoop die we ooit zullen doen. Daarom is het zo belangrijk om valkuilen te voorkomen, zoals de bank laten beslissen hoeveel huis je kunt betalen of je tegoed niet kunt controleren voordat je probeert te kopen.

Deze fouten kunnen ertoe leiden dat u meer betaalt dan nodig is om te voorkomen dat uw lening wordt afgesloten of zelfs tot afscherming en faillissement leidt. Laat de onbekendheid en de enorme omvang van het afsluiten van een hypotheek u niet afschrikken.

Onze gids over de hypotheekfouten die u moet vermijden, maakt van u een slimme lener, zodat het bezit van uw huis een plezier en geen last zal zijn en u zal helpen om financiële zekerheid voor de lange termijn te bereiken.

Een hypotheek met een variabele rente, let ermee op

Leningen met een vaste rente zijn niet langer geprijsd op recorddieptepunten, dus u kunt in de verleiding komen om een ​​hypotheek met variabele rente te nemen. Maar tenzij je van plan bent om binnen vijf tot zeven jaar te verhuizen, kun je beter vasthouden aan een lening met een vaste rente.

Hypotheken blijven historisch goedkoop, dus als u nu een lening met een vaste rente afsluit, hoeft u zich misschien nooit zorgen te maken over herfinanciering. Daarnaast heb je de mogelijkheid nu een lagere betaling, maar deze wordt uiteindelijk opnieuw ingesteld, hoogstwaarschijnlijk met een hoger tarief.

Mogelijk kunt u de nieuwe betaling niet herfinancieren of veroorloven zodra de tarieven stijgen. Of de huizenmarkt kan het moeilijk maken om te verkopen. Een uitgebreide vergelijker met actuele hypotheekrente is een goede plek om uw zoektocht naar een lening met een vaste rente te starten. Hiermee kunt u snel en eenvoudig de laagste beschikbare tarieven en tarieven van tientallen geldschieters vergelijken.

De totale kosten van het woningbezit niet goed in kaart brengen

De verkoopprijs waarmee u akkoord gaat om te betalen voor het huis is niet de werkelijke prijs van het bezit van het huis. Kijk eerst naar uw hypotheekschuldaflossingsschema om het totaalbedrag van hoofdsom en rente die u betaalt te zien.

Het kan een eye-opening zijn om te zien dat het lenen van € 250.000 gedurende 30 jaar om 4.30% je € 445.384 zal kosten. Door het gebruik van een hypotheekcalculator kunt u uw betalingen schatten gedurende de looptijd van een lening.

Je bent bovendien verantwoordelijk voor de verzekering van huiseigenaren, mogelijk een hypotheekverzekering, alle lopende kosten voor het inrichten en onderhouden van een huis en misschien een paar maandelijkse rekeningen die je niet direct als huurder hebt betaald, zoals afval en water.

Als uw woning zich in een bijzonder overstromingsgevaargebied bevindt, moet uw geldschieter een overstromingsverzekering afsluiten, die jaarlijks honderden extra kosten aan uw huiseigenaar zal toevoegen. Prijzen variëren per locatie.

De bank de lening hoogte laten bepalen

Uw geldschieter is geen goede beoordelaar van hoeveel woningen u zich kunt veroorloven. Banken zijn bezig met het maximaliseren van hun inkomsten, en niet ervoor te zorgen dat u uzelf niet overbelast. Als u afhankelijk bent van een bank om uw prijsklasse te bepalen, zult u zich waarschijnlijk in uw hoofd bevinden, zegt Jamie Pandolfo, senior hypotheekadviseur bij Flat Branch Home Loans in St. Louis.

Banken zullen u kwalificeren op basis van uw bruto (vóór) inkomen. Ze houden geen rekening met maandelijkse uitgaven zoals verzekeringen, nutsvoorzieningen en kinderopvang bij het bepalen van uw maximale goedkeuringsbedrag, zegt ze.

“Het is het beste om te beginnen met het maken van een budget en het bepalen van een comfortabele maandelijkse betaling”, zegt Pandolfo.

Over het algemeen mag u niet meer dan 28% van uw voorbelastinginkomen besteden aan hoofdsom, rente, belastingen en verzekeringen. Hypotheeknemers gaan er meestal van uit dat je tot 36% tot 45% van je voorbelastinginkomen kunt uitgeven aan alle schulden, inclusief je huis, studieleningen, creditcards en autoleningen, maar je moet je vasthouden aan het laagste punt van dat bereik.

Denk aan de lange termijn bij het bepalen van uw budget en stel uzelf op om comfortabel te zijn, zelfs als u van baan verandert, kinderen hebt of een andere belangrijke verandering ervaart.

https://vergelijk-gratis.nl/