The Alternative
Image default
Gezondheid

Wat is een reikibehandeling?

Reikibehandeling is een alternatieve vorm van genezing die steeds meer populariteit krijgt in de westerse wereld. Deze behandeling is gebaseerd op de principes van traditionele Japanse geneeskunde en maakt gebruik van energie om fysieke, mentale en emotionele blokkades op te heffen. In dit artikel gaan we dieper in op wat reikibehandeling geven precies inhoudt en wat de voordelen ervan kunnen zijn.

De principes van reikibehandeling

Bij reikibehandeling wordt er gewerkt met de energie die in ons lichaam aanwezig is. Door middel van handoplegging wordt deze energie overgebracht naar het lichaam van de persoon die behandeld wordt. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en kunnen fysieke, mentale en emotionele klachten verminderd worden. Je kunt een reiki opleiding volgen bij zoma-opleidingen.nl zodat je alle kiekjes van het vak leert. Zo kun je bijvoorbeeld een reikibehandeling geven als iemand wilt ontspannen.

Hoe verloopt een reikibehandeling?

Een reikibehandeling verloopt meestal in stilte. De persoon die behandeld wordt, ligt comfortabel op een massagetafel en de behandelaar plaatst zijn of haar handen op verschillende plekken op het lichaam. De energie die vrijkomt tijdens de behandeling kan door de persoon die behandeld wordt als warmte of een tintelend gevoel ervaren worden. Een behandeling duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Lang genoeg om even heerlijk tot rust te komen.

De voordelen van reikibehandeling

Reikibehandeling kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Ook kan het pijn verminderen en het immuunsysteem versterken. Daarnaast kan het zorgen voor een gevoel van ontspanning en innerlijke rust. Wil je meer rust ervaren? Overweeg dan een reikibehandeling. Je kunt je namelijk helemaal ontspannen en even alles vergeten.

Reikibehandeling als aanvulling op reguliere geneeskunde

Hoewel reikibehandeling geen vervanging is voor reguliere geneeskunde, kan het wel een aanvulling zijn op bestaande behandelingen. Het kan helpen om klachten te verminderen en het welzijn te verbeteren. Bovendien kan het helpen om de algehele gezondheid te verbeteren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Onthoud dat reikibehandeling een waardevolle aanvulling kan zijn op bestaande behandelmethoden en kan helpen om fysieke, mentale en emotionele klachten te verminderen. Door het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan reikibehandeling bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn. Als je geïnteresseerd bent in reikibehandeling, is het aan te raden om een gekwalificeerde behandelaar te zoeken en samen te bekijken of het iets voor jou kan zijn.