The Alternative
Image default
Beauty en verzorging

Wat is het verschil tussen een spa en een zwemspa?

Een spa is heerlijk om in te relaxen, om spanning te verminderen en het is gezond voor je lichaam. Een zwembad daarentegen is leuk voor de kinderen, of om baantjes te trekken voor je conditie en je spieren. Maar een zwembad is groot en niet iedereen heeft een grote tuin voor een zwembad. Daarnaast is een zwembad erg duur in aanleg en onderhoud. Maar wat kun je doen als je de voordelen van een zwembad en een spa wilt combineren?

Een spa kopen is fantastisch, maar je kunt er niet in zwemmen. Een zwembad is groot en duur, en kost erg veel ruimte in je tuin. Wat zou het mooi zijn als je het gemak en de luxe kon ervaren van een spa, en er ook nog in zou kunnen zwemmen? Dat is toch het allerbeste? Dan hebben we goed nieuws: Het kan! Een zwemspa combineert de voordelen van het hebben van een zwembad en een spa.

Een zwemspa is een verwarmd zwembad met flinke jets en daarnaast een spa. Meestal worden zwemspa’s buiten in de tuin of onder een overkapping buiten geplaatst. Zwemspa’s zijn er in verschillende maten afhankelijk van jouw wensen. Met een zwemspa kun je eindeloos zwemmen. Je stelt de jets in om precies de juiste stroming in je zwemspa te krijgen.

Doordat jij de stroming in je spa zelf instelt, bepaal je hoe hard je zwemt. Heerlijk rustig, trainen voor lange afstanden of juist sprinten, het kan allemaal in je eigen zwemspa. En als je liever loopt of aqua aerobics doet, kan dat natuurlijk ook. Je krijgt een full body workout terwijl je op dezelfde plek blijft. Ideaal dus.

Aan de ene kant hebben zwemspa’s een zitgedeelte met jets zoals een gewone spa dat heeft. Aan de andere kant van het bad zitten zwemjets. Die kun je aanpassen aan jouw wensen. Als je van zwemmen houdt en je hebt geen ruimte voor een zwembad, dan is de zwemspa een ideale oplossing. De kleinste zwemspa’s zijn ongeveer vier meter lang en daarmee haal je zowel een zwembad in huis als een spa. Wat wil je nog meer?

Laat je eens voorlichten door een expert, om precies te bepalen wat het beste bij jouw wensen past. Veel mensen waren je al voor en gingen een Whirlpool kopen van Elite Wellness. Gun jezelf die luxe!