The Alternative
Image default
Financieel

Wat zijn de opties bij een camper financieren?

Wil je de vrijheid hebben om gebieden zelf te ontdekken dan is een camper aanschaffen het aanraden waard. Alleen is een camper aanschaffen best een grote aankoop. Je moet daarom van te voren al nadenken over de financiering. Heb je genoeg spaargeld op je bankrekening staan of wil je liever geld lenen? Wil je geld lenen kies je dan voor een dealer of een bank? Een aantal financiering mogelijkheden uitgelicht.

Je camper financieren met een persoonlijke lening

Wil je een camper financieren dan is de meest populaire variant om dat te doen de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening afsluiten brengt verschillende voordelen met zich mee. Je weet namelijk van te voren hoeveel geld je elke maand moet terugbetalen en hoeveel het rentepercentage is. Dit percentage blijft de hele looptijd hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat dit verhoogd wordt. Zodoende kun je heel goed plannen of de camper en de lening binnen je budget past. De looptijd hangt af van het geleende bedrag. Kies je voor een langere looptijd dan hoef je per maand minder af te lossen, maar betaal je wel meer rente op het gehele bedrag. Wil je vervroegd gaan aflossen dat kan, maar betaal je meestal van een boetebedrag.

Je camper financieren met een doorlopend krediet

Bij banken krijg je ook de keuze om een lening af te sluiten door middel van een doorlopend krediet. Op sommige vlakken lijkt dit net op een persoonlijke lening. Zo kun je bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet kiezen om per maand een vast bedrag terug te betalen. Er zijn wel belangrijke verschillen op te merken. Je kunt namelijk de lening op elk moment zonder extra kosten aflossen. Erg handig als je de camper later wilt doorverkopen. Met het bedrag kun je dan het volledige leenbedrag of een deel daarvan aflossen. Ander interessant voordeel van een doorlopend krediet is dat je het afgeloste bedrag weer opnieuw kunt opnemen. Wil je later de camper opnieuw inrichten dan hoef je niet opnieuw apart geld lenen.

Je camper financieren met eigen geld

Je camper financieren met eigen geld lijkt de meest logische keuze, maar in de werkelijkheid werkt het anders. Het kan goed zijn dat je genoeg eigen geld op je rekening hebt staan om een camper te kopen, maar je moet van te voren bekijken of het spaargeld genoeg voordelen oplevert. Daarnaast moet je rekening houden met kapotte huishoudtoestellen en problemen met de auto. Het is altijd mogelijk dat je onverwachte kosten kan maken en daarom moet je wel genoeg geld achter de hand hebben.