The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Waar is de beste keukenmachine goed voor?

Waar is de beste keukenmachine goed voor?

Keukenmachines zijn geschikt voor het in blokjes snijden, versnipperen, mengen, hakken, mixen en raspen, voor alles van sauzen en dressings tot het kneden van brooddeeg, het hakken van noten en het maken van hummus. Bovendien zijn ze perfect voor het raspen van kaas of het malen van vlees.

Om te beslissen of een keukenmachine de moeite waard is, is het belangrijk te kijken naar de meest gebruikte functies, hoe vaak u die functies waarschijnlijk zult gebruiken en wat de kosten zijn van de populairste modellen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop keukenmachines worden gebruikt:

  • Versnipperen – Geweldig voor het versnipperen van blokken kaas in grote hoeveelheden, maar het werkt ook voor kip of varkensvlees of iets anders waarvan u kleine stukjes wilt. Het is ook geweldig voor snelle en gemakkelijke zelfgemaakte koolsla door blokken kool in de tuit te laten vallen voor perfect versnipperde sla.
  • Hakken – Geweldig om snel en gemakkelijk uien, knoflook of noten te hakken, te hakken of in blokjes te snijden (en een beetje luidruchtig als je noten hakt). Maar je kunt er niet alleen noten mee hakken, je kunt er ook zelfgemaakte pinda- of amandelboter mee maken. Laten we eerlijk zijn. Amandelboter uit de winkel is duur en pindakaas uit de winkel bevat vaak veel suiker, zout en gehydrogeneerde oliën (die allemaal niet nodig zijn voor een lekkere pindakaas. Maal gewoon langer dan voor het hakken en het helpt om ze eerst te roosteren (als ze rauw zijn).
  • Perfecte sauzen – als je zelfgemaakte mayo, saladedressings of wat voor saus dan ook maakt, is de beste keukenmachine je beste vriend. Je kunt het grootste deel van de ingrediënten in de trechter doen en dan je EVOO of andere olie door de tuit van de beste keukenmachine druppelen voor elke keer perfect geëmulgeerde sauzen en dressings.
  • Brooddeeg kneden – Natuurlijk, als je een mixer hebt, geef je daar waarschijnlijk de voorkeur aan vanwege de grootte van de kom. Maar uw keukenmachine, met het deegblad in plaats van het scherpe mes, kan uw deeg perfect kneden voor vrijwel elk brood.
  • Hummus – Wie houdt er niet van hummus? Maar in de winkel gekochte hummus heeft vaak overdreven veel citroensap of azijn om het te conserveren, en gebruikt ook vaak goedkope oliën in plaats van extra vierge olijfolie. Doe er gewoon een blikje garbanzo bonen in, een paar eetlepels tahini, een paar teentjes knoflook, en pers het sap van een citroen uit en begin met mixen! Zorg ervoor dat je een snufje zout naar smaak toevoegt, gemalen peper en ik hou van een beetje komijn en gerookt paprikapoeder in de mijne. Mix tot een perfect gladde massa.

Keukenmachines zijn ook onmisbaar in de Indiase keuken. Een keukenmachine is de moeite waard omdat de beste keukenmachine een mixer, een handhakker, een blender en het snijden van groenten veel sneller kan vervangen dan met de hand. Bovendien kan de beste keukenmachine snel en gemakkelijk worden schoongemaakt en zijn alle onderdelen vaatwasmachinebestendig.

Om te beslissen of een keukenmachine de moeite waard is, moet u zich afvragen of u momenteel een van deze dingen maakt. Als je dat niet doet, zou je dat dan wel doen als je een manier had om het sneller en gemakkelijker te doen? Als het antwoord ja is, dan is de beste keukenmachine de moeite waard!

Opzoek naar de beste keukenmachine? Ga naar lidl.nl webshop!