The Alternative
Woning en Tuin

Wat zijn verzwaringsdekens?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: verzwaringsdekens. Maar wat is dat nou precies? Dit zijn dekens die zijn gevuld met tussen de 3 en 15 kilo ‘zwaar’ materiaal. Dit kan bijvoorbeeld graskralen of grind zijn. Doordat de dekens redelijk zwaar aanvoelen, geeft het een constante druk op het lichaam. Deze constante druk geeft een rustig en veilig gevoel. Het verminderd gevoelens van angst en daardoor val je sneller in slaap. De verzwaarde deken kun je het beste direct op het lichaam leggen. Op deze manier ga je rustigere ademhalen, wat een positief effect zal hebben.

Wanneer gebruik je verzwaringsdekens?

Veel kinderen hebben last van slaapproblemen en houden daardoor hun ouders nachtenlang wakker. Ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Een nog vrij onbekende, maar goede oplossing zijn verzwaringsdekens. Dit is, zoals het woord al aangeeft, een zware deken die je kind kan helpen om rustiger te slapen. Door de constante druk van de verzwaringsdeken, zal het je kind een geborgen gevoel geven.

Voor wie zijn verzwaringsdekens geschikt?

Verzwaringsdekens zijn, zoals eerder aangegeven, geschikt voor kinderen met slaapproblemen. Het is alleen niet geschikt voor de allerjongsten. Het wordt aangeraden de deken pas te gebruiken vanaf het tweede levensjaar van je kind. Ook kinderen met autisme, concentratieproblemen en ADHD kunnen een positief effect ervaren door het gebruik van de zware dekens. Maar verzwaringsdekens zijn niet alleen geschikt voor kinderen, ook volwassenen kunnen er veel aan hebben. Kortom, heb jij of je kind problemen met in slaap te komen of word je ’s nachts vaak wakker? Verzwaringsdekens kunnen misschien wel de oplossing zijn.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/