The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Zo zit zakelijk financieren in elkaar

Je was er vast al van op de hoogte dat je als ondernemer verschillende zakelijke financieringen kan aanvragen. Voor veel ondernemingen is dit hartstikke handig. Zakelijke financieringen zitten niet zo ingewikkeld in elkaar, maar het is wel handig om er één en ander over te weten. Om die reden kan je hieronder wat informatie vinden over de verschillende zakelijke financieringen. Lees snel verder als je benieuwd bent. 

 

Allerlei soorten

 

Ten eerste is het goed om te weten dat zakelijk financieren verschillende soorten kent. Het is van belang dat je de juiste soort kiest, want elke soort is bedoeld voor een ander doel. De bekendste soort is waarschijnlijk de zakelijke lening. Als je een zakelijke lening aanvraagt, dan ontvang je een bepaald leenbedrag van de bank. De zakelijke lening wordt over het algemeen gebruikt voor grote investeringen. 

 

Hiernaast bestaat het zakelijk krediet. Veel mensen halen de zakelijke lening en het zakelijk krediet door elkaar. Het zakelijk krediet is een manier om geld op te nemen wanneer je dat zelf wil. Om het geld weer op te kunnen nemen, moet je het reeds opgenomen geld terugbetalen. Bij een zakelijke lening is het niet mogelijk om meer geld op te nemen. Dat is één van de grootste verschillen. 

 

Rente hoort erbij

 

Ongeacht welke soort zakelijke financiering je kiest, zal je het leenbedrag altijd moeten terugbetalen. Dit doe je normaliter in maandelijkse termijnen. Er wordt alleen nog wel een rente boven op het maandelijkse bedrag berekend. Je mag er in ieder geval wel vanuit gaan dat de rente niet zal veranderen gedurende de afgesproken looptijd. 

 

Bij een bedrijfslening moet je de rente altijd terugbetalen. Bij een zakelijk krediet zit het anders in elkaar. Als je een zakelijk hebt, hoef je alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag. In die zin lijkt het zakelijk krediet dus gunstiger, maar het hangt dus af van het doel dat je hebt voor een zakelijke financiering. 

 

Financiering aanvragen

 

Als laatste is het misschien handig om wat informatie te krijgen over de wijze waarop je een zakelijke financiering kan aanvragen. Dit kan tegenwoordig gewoon via het internet. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en vervolgens de juiste documenten te verzamelen. De online aanvraagprocedure spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich als je eenmaal bezig bent. 

 

Vertrouw je het internet niet echt? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een zakelijke financiering fysiek bij de bank aan te vragen. Het verschil is alleen dat het online een stuk sneller gaat. Als je fysiek naar de bank gaat, is de kans groot dat je nog een aantal keer moet terugkomen om alles goed te regelen. Bij een online aanvraag hoeft dit niet.