The Alternative
Vakantie

4 Leukste plekken on te zien in Cran Canaria

Gaat u binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Dan wilt u natuurlijk vooraf wel ongeveer weten wat er allemaal te doen is op dit prachtige eiland. Natuurlijk, we weten allemaal dat het er heerlijk weer is en dat we er de meest bijzondere stranden kunnen vinden.

Auto Huren in Gran Canaria

Als je op vakantie gaat naar Gran Canaria en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Gran Canaria te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Gran Canaria, wie https://www.autospanje.nl/nl-eiland-gran-canaria/.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Gran Canaria. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Gran Canaria in je achterhoofd te houden:Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Gran Canaria, Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs, All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Gran Canaria, Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.

Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen op en rondom het eiland? Kun je er bijvoorbeeld goed winkelen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden tijdens een vakantie op Gran Canaria.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán was vroeger een klein vissersdorpje, maar is in verloop van tijd enorm gegroeid door toerisme. Toch kun je in dit plaatsje gelukkig nog steeds rondstruinen in straatjes vol met schilderachtige huizen, grachtjes en vooral veel bloemen. Het is een aanrader om op vrijdag tussen 8 en 14 uur te gaan, want dan vind je hier één van de markten van Gran Canaria. Deze markt is gevuld met allerlei eetkraampjes en kraampjes met andere hebbedingetjes. In dit dorpje zijn nog zo’n 800 vissers actief, dus (aan het eind van de dag) kun je in de jachthaven terecht in één van de restaurantjes voor een heerlijke maaltijd met verse vis. 

Maspalomas

Maspalomas is het op een na langste strand van Gran Canaria en is vooral beroemd om zijn uitgestrekte duinen die vaak de covers van reisgidsen van de Canarische Eilanden siert. Duinen zijn echter een fragiel ecosysteem en moeten met zorg worden bezocht. Er zijn drie wandelroutes beschikbaar voor nieuwsgierige bezoekers, met wegwijzers en informatie beschikbaar bij het informatiepunt aan de Playa del Inglés. Het hoogtepunt van je bezoek is een gelegenheid om een ​​kameel in de woestijn te rijden en bij lagune te stoppen met vers, kristalhelder water.

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en één van de hoofdsteden van de Canarische Eilanden. De andere hoofdstad is namelijk Santa Cruz op Tenerife. In deze hoofdstad met ongeveer 380.000 inwoners is genoeg te beleven, zowel voor mensen die houden van cultuur als mensen die houden van shoppen. Zo kun je er terecht voor verschillende musea, de indrukwekkende kathedraal, het huis van Christoffel Columbus en allerlei grote winkelketens van bekende merken. Voor alle bezienswaardigheden in Las Palmas raad ik je zeker aan om deze reisgids eens door te nemen.

Pueblo Canario

De stad Las Palmas de Gran Canaria is de thuisbasis van de Pueblo Canario, een interpretatie van een traditioneel Canarisch dorp. Pueblo Canario ligt aan de zuidkant van het Parque Doramas en is een prachtige plek om met familie te bezoeken en meer te weten te komen over de Spaanse cultuur van gratis liveoptredens van Canarische volksmuziek, die elke donderdag en zondag worden gehouden. Sommige uitgevoerde songs zijn instrumentaal, terwijl anderen live-zang bevatten. Alle artiesten dragen speciale traditionele kostuums die aangenaam zijn om naar te kijken. Pueblo Canario herbergt ook het Museo Néstor, een van de belangrijkste kunstgalerijen van de stad.

https://www.autospanje.nl