The Alternative
Internet

Refurbished laptops verdienen een tweede kans

Refurbished laptops, je zult er vast wel eens van gehoord hebben. Deze laptops komen steeds vaker in het nieuws en worden bestempeld als tweedehands. Het gaat uiteraard niet om een nieuwe laptop, maar het is eigenlijk ook geen tweedehands laptop. Hoe dit zit zal ik je zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen.

Refurbished laptops

Refurbished laptops zijn in feite gebruikte laptops waar kapotte onderdelen zijn vervangen door nieuwe onderdelen. Een winkel die refurbished laptops verkoopt hoort dan ook aan de fabriekseisen te voldoen. Dit betekent dat de laptop in dit geval eerder is gebruikt, maar helemaal gereviseerd is.

Is refurbished betrouwbaar?

Een refurbished laptop wordt op meer dan 30 punten getest op mogelijke defecten. Door dit op te lossen met vervangende onderdelen, zijn deze laptops technisch 100% in orde.

Garantie

Een verschil tussen een refurbished laptop en een tweedehands laptop is dat je bij een refurbished laptop garantie kunt krijgen. Let echter wel goed op want niet iedere winkel heeft dezelfde soort garantie. Bij sommige merken heft de fabrikant een eigen regeling. Lees je daarom goed in voordat je een laptop koopt. Een handige tip als het gaat om online aankopen. Volgens de Wet van Kopen of Afstand heb je recht op twee weken bedenktijd. Een winkel zoals Alpha-Shop geeft duidelijk aan waar en wat voor garantie zij aanbieden per product.

Voordelen

–          De prijzen van refurbished laptops zijn veel lager dan nieuwe laptops. Je kunt al snel denken aan een korting van zo’n 30%.

–          Wanneer je een refurbished laptop koopt bij een winkel met goede garantie kun je makkelijk een jaar garantie hebben op je laptop.

–          Refurbished laptops worden goed gecontroleerd voordat ze verkoop in mogen. Zo zitten er ook bepaalde kwaliteitseisen op.

Nadelen

Er zitten eigen (bijna) geen nadelen aan het kopen van een refurbished laptop. Het enige nadeel is dat je de laptop bij een onbetrouwbare aanbieder afneemt en deze geen goede service verleent wanneer er iets mis mee is. Dit is dus zeker een punt waar je goed op moet letten tijden het aankoop proces.

Voor meer info : website bezoeken