The Alternative
Image default
Huishoudelijk

4 soorten raamfolie voor privacy en andere praktische toepassingen

Bij raamfolie denken veel mensen maar aan één soort raambedekking. In feite zijn er veel verschillende raamfolies verkrijgbaar, ieder met hun eigen praktische eigenschappen. In dit artikel vier voorbeelden van raamfolies die vaak gebruikt worden in woningen en in kantoorpanden.

Een inkoppertje: privacy folie voor meer privacy

De eerste is natuurlijk eenvoudig. Privacy folie gebruik je om inkijk in je woning of bedrijfspand te voorkomen. De meeste privacy folie is ondoorzichtig maar laat wel het daglicht door. Ideaal in vergelijking met andere soorten raambedekking die je open en dicht moet schuiven. Bij privacy folie hoef je niet te kiezen tussen daglicht en privacy.

Squid raamfolie als mooie en praktische raambedekking

Wil je een raamfolie als permanente raambedekking die er netjes uitziet en die past bij je interieur, is Squid raamfolie ideaal. Dankzij de structuur ziet het geheel er fraai uit en daarbij is het ook nog eens erg praktisch. Omdat je het op het raam plakt hou je de vensterbank vrij voor leuke accessoires zoals foto’s of bloemen. Bij het monteren heb je overigens ook geen extra gereedschappen nodig. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen hoopt zich ook geen stof op in de textielfolie.

Verduisteringsfolie voor als het echt donker moet zijn

In kelders, opslagplaatsen en sommige garages waar spullen worden opgeslagen is het belangrijk dat het echt donker is. Zonlicht, en met name de bijbehorende uv-straling, kan opgeslagen spullen onherstelbaar verkleuren of zelfs kromtrekken. In dat geval kun je het beste verduisteringsfolie gebruiken. Deze is verkrijgbaar in zwart en wit en blokkeert tot wel 85% van het inkomende zonlicht en de bijkomende straling.

One way vision folie: privacy zonder in te leveren

Vaak moet je ergens op inleveren wanneer je meer privacy in huis wilt. Dat kan daglicht zijn omdat je gordijnen of jaloezieën dicht moet schuiven. Maar zelfs privacy folie heeft een keerzijde omdat het je uitzicht blokkeert. Bij one way vision folie echter, hoef je helemaal niets in te leveren. Dankzij de speciale technologie kun je alleen van binnen naar buiten kijken en hou je onbelemmerd uitzicht.