The Alternative
Image default
Bedrijven

Advocaat inhuren of toch een jurist?

U kunt contact opnemen met advocaat Helmond als u een advocaat wilt inhuren in de omgeving van Helmond. Maar heeft u wel een advocaat nodig? Of is het toch beter om een jurist in te huren?

Wat is het verschil tussen een advocaat en jurist?

Een advocaat is een wettelijk beschermd beroep, dat alleen uitgevoerd kan worden door juristen. Dat wil zeggen dat iedere advocaat een jurist is, maar niet iedere jurist een advocaat. Een advocaat is dus een wettelijk beschermd en gereguleerd beroep, daarom zijn er een aantal belangrijke verschillen voor cliënten.

Het meest belangrijke verschil is dat een advocaat geheimhoudingsplicht heeft. Alles dat u met een advocaat bespreekt mag de advocaat zonder uw uitdrukkelijke toestemming niet doorvertellen. Als een advocaat als getuige moet optreden, moet hij zich beroepen op zijn geheimhoudingsplicht. Uw vertrouwelijke informatie wordt dan dus wettelijk beschermd.

Een advocaat is ook gebonden aan een groot aantal beroepsregels, die vaak dienen ter bescherming van die cliënt. Een advocaat moet de kwaliteit van zijn kennis onderhouden en de kwaliteit van zijn werk waarborgen. Een cliënt kan een klacht tegen hem indienen. Hierdoor kan een advocaat die zijn zaken niet goed op orde heeft gestraft worden. Hij kan zelfs ook zijn bevoegdheid om advocaat te zijn verliezen.

Een ander belangrijk verschil met een jurist is dat indien advocaten onderling voor hun cliënten onderhandelen, zij zonder toestemming niet de rechter mogen vertellen over de inhoud van de onderhandelingen.  De rechter wordt dus niet geïnformeerd over uw standpunten in de onderhandeling als de onderhandelingen zonder resultaat zijn.

 

Het inhuren van een advocaat in Helmond is in sommige gevallen onvermijdbaar. In andere gevallen kan het verstandig zijn om tijd en geld te steken in een advocaat. Het kan veel geld kosten om een advocaat in te huren, of dat u veel waard is, is geheel van u en de zaak afhankelijk.

https://openlegal.nl/advocaat-helmond/