The Alternative
Image default
Entertainment

BBQ feest tips

BBQ feestjes zijn erg populair en de meeste mensen genieten hier dan ook enorm van. Alle mensen houden van eten en op een BBQ feest kan je voor iedereen iets BBQ’en wat hij/zij lekker vind. Ook kan je een themafeest geven waar je gerechten maakt die te maken hebben met het thema. Neem bijvoorbeeld een amerikaans feest. Hierbij kan je hotdogs en hamburgers maken. Je kan zelfs een plekje maken waar mensen marshmallows kunnen roosteren. De mensen kunnen verkleed gaan in een amerikaanse style. Het kleuren thema zijn dan de kleuren van de vlag van Amerika. Zo kan je heel gemakkelijk een themafeest organiseren in combinatie met BBQ’en. 

Vlees 

Het belangrijkste onderdeel van een BBQ feest is het vlees. Wel is het belangrijk dat er iemand is die goed kan BBQ’en, omdat je bijvoorbeeld geen rauw vlees of aangebrand vlees wil eten. Vraag ook aan de gasten wat zij graag op de BBQ willen hebben. Dit kan bijvoorbeeld varkensvlees zijn, kip, halal of vegetarisch vlees zijn. Het is belangrijk om na te gaan wat iedereen ongeveer wilt, omdat je wilt dat je feest een succes is. Ook is het een goed idee om op tijd het vlees in te slaan. In de supermarkten kan BBQ vlees snel uitverkocht zijn, vooral op dagen dat het lekker weer is. Gelukkig bestaan er ook bedrijven die BBQ vlees naar je huis leveren, zodat jij het beste feest kan geven. Zij verkopen dan ook BBQ pakketten, zodat je zeker weet dat je alles hebt. 

Iemand inhuren

Als je niemand in je huishouden hebt die goed kan BBQ’en dan is er ook een optie om iemand in te huren. Er bestaan ook cateringbedrijven die alles voor jou regelen. Zij regelen dan ook het vlees en hebben iemand klaarstaan die op jouw feest kan BBQ’en. 

Bespreek goed met het bedrijf wat zij aanbieden en wat jouw eisen en wensen zijn. Door ruim van te voren contact op te nemen met het catering bedrijf kan je goed een plan maken voor het feest. Ook door ruim van te voren contact op te nemen, heb je een grotere kans dat het catering bedrijf op jouw geplande dag kan komen. Het nadeel hiervan is is dat je niet weet hoe het weer gaat zijn. Wellicht kan het catering bedrijf last minute de planning wijzigen, zodat jij gemakkelijk je feest kan verplaatsen naar een andere dag wanneer het regent op de geplande dag. 

Dessert

Een ander belangrijke toevoeging is het dessert. Om je BBQ feest extra speciaal te maken kan je een dessert regelen. Dit kan een taart zijn, ijs of wellicht cupcakes. Ook dit kan je aanschaffen in de style van een thema. Als we weer het Amerikaanse thema erbij pakken dan kan je bijvoorbeeld cupcakes aanschaffen met daarop de kleuren van de Amerikaanse vlag. Choco chip koekjes zijn ook een goede toevoeging wanneer je een Amerikaans thema hebt. Je kunt er ook voor kiezen om alles uit handen te geven door buffetcatering.nl in te schakelen. 

Aankleding

Als je je feest extra speciaal wilt maken dan kan je ook de aankleding van het BBQ feest goed in style toevoegen. Terugkomend op het Amerikaanse thema zou je Amerikaanse vlaggen kunnen ophangen. Zo is er voor elk thema een mogelijkheid om het feest gethematiseerd aan te kleden. Wel zou je hiervoor een budget moeten hebben. Als je geen budget hebt maar wel iets wilt doen, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken wat je al in huis hebt. Anders kan je altijd vrienden en/of familie vragen of dat zij iets in huis hebben liggen voor je gethematiseerde BBQ feest. 

 

https://www.buffetcatering.nl/