The Alternative
Image default
Bedrijven

De 3 voordelen van een tweedehands auto leasen

Wanneer u probeert te beslissen of u een auto gaat kopen of leasen, hebt u misschien nog niet overwogen: het leasen van een tweedehands auto. In deze blogpost schetsen we drie voordelen van het leasen van een tweedehands auto, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. De kosten van een leaseauto zijn over het algemeen lager dan de kosten van het kopen van dezelfde auto. Dat komt omdat u alleen betaalt voor de afschrijving van de auto gedurende de tijd dat u erin rijdt, in plaats van de volledige aankoopprijs. Dit kan een groot voordeel zijn als u op korte termijn geld wilt besparen.

Een tweedehands auto leasen kan ook meer flexibiliteit bieden dan er een kopen. Als bijvoorbeeld uw financiële omstandigheden veranderen of u wilt upgraden naar een ander model, kunt u de auto aan het einde van uw leaseovereenkomst gewoon terugbrengen zonder hem eerst te hoeven verkopen.

Ten slotte kan het leasen van een tweedehands auto u toegang geven tot functies en voorzieningen die anders misschien buiten uw budget vallen. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om een luxe auto te leasen, kunt u profiteren van alle voordelen van een eigen auto zonder de hoge kosten vooraf te hoeven betalen. Het afwegen van al uw opties is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissing neemt voor uw behoeften. Dus als u overweegt een auto te leasen, houd dan zeker deze drie voordelen in gedachten!

 

We leggen het graag nog wat verder uit.

 

1. Geld besparen op maandelijkse kosten

Zoals iedereen die ooit een auto heeft geleased weet, kunnen de maandelijkse betalingen een grote uitgave zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om gebruikte auto’s te leasen om geld te besparen. Hoewel de initiële kosten van een gebruikte auto lager kunnen zijn dan die van een nieuwe auto, is het belangrijk in gedachten te houden dat de maandelijkse betalingen gebaseerd zijn op de prijs van het voertuig. Als zodanig zal het leasen van een gebruikte auto meestal betaalbaarder zijn dan het leasen van een nieuwe auto. Dit is ideaal als u zelfstandige of ondernemer bent: zo houdt u meer geld over voor andere zaken. Bovendien kunt u met het leasen van een tweedehands auto ook de waardevermindering vermijden die nieuwe auto’s ondervinden zodra ze van het terrein afrijden. Al met al is het leasen van een tweedehands auto een geweldige manier om geld te besparen op uw maandelijkse uitgaven.

 

2. Vermijd afschrijvingen

Als je een nieuwe auto least, wordt de auto in waarde verminderd zodra je ermee wegrijdt – wat betekent dat als je besluit hem aan het eind van de leaseperiode te kopen, je waarschijnlijk meer zult moeten betalen dan de auto eigenlijk waard is. Bij een tweedehands autolease is dit echter geen probleem, omdat de auto zijn eerste afschrijvingsperiode al bijna achter de rug heeft.

Zo schrijf je in het eerste jaar 30% van de auto af, het tweede jaar 20% en de jaren daarna ongeveer 10%. Je kunt dus voor een veel aantrekkelijker tarief een leaseauto leasen die pas 1 of 2 jaar oud is, en tegelijkertijd genieten van een vrij nieuwe auto! Een ander voordeel van het leasen van een gebruikte auto is dat je de afschrijving kunt vermijden als het leasecontract afloopt. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare manier om in een nieuwer model auto te rijden, is het leasen van een gebruikte auto zeker het overwegen waard!

 

3. Lagere bijtelling

Als je overweegt een auto te leasen, is het de moeite waard een gebruikte auto te overwegen. Omdat de overheid bij de registratie van de leaseauto het bijtellingspercentage vaststelt, profiteer je vaak van een lager bijtellingspercentage. Dit percentage geldt dan voor een periode van 5 jaar, dus als je een gebruikte auto least, kun je elke maand flink wat euro’s besparen. Neem bijvoorbeeld elektrische auto’s – een paar jaar geleden was het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s een stuk lager. Dus als je erover denkt om een elektrische auto te leasen, is het zeker de moeite waard om een gebruikt exemplaar te overwegen. Natuurlijk zijn er nog andere factoren om te overwegen bij de beslissing of je een auto koopt of least – zorg ervoor dat je al je opties afweegt voordat je een beslissing neemt. Ook zakelijk een occasion auto leasen? Bekijk dan snel de online deals.