The Alternative
Image default
Bedrijven

Belangrijke beslissingen voor je badkamer

Een belangrijke ruimte van je huis is de badkamer. Het is waarschijnlijk de eerste ruimte waar je ’s ochtend vanuit je slaapkamer naartoe wandelt. Het is tevens een kamer waar je verschillende kanten mee op kunt, dus het is heel belangrijk dat je badkamer en douchedorpel helemaal in orde zijn. Ga je de badkamer onder handen nemen, dan moet je goed nadenken over de volgende dingen.

Eén of meerdere wasbakken

Heb je een ruime badkamer? Dan kun je ervoor kiezen om meerdere wasbakken te monteren. Deze extra investering loont zich de moeite als meerdere gezinsleden rond hetzelfde tijdstip op moeten staan. Niemand wil eerder zijn bed uit om alleen even zijn tanden te kunnen poetsen. Als je gaat voor twee wasbakken, is het ook logisch dat het badkamermeubel en de spiegel groter moet zijn, dus daar moet je ook rekening mee houden. Ga je voor één wasbak? Dan heb je ook wat minder poetswerk.

Douche of bad

Waarschijnlijk het grootste dilemma bij het kiezen van een badkamer: ga je voor een bad of een douche? Heb je een kleine badkamer, dan zal de keuze al snel vallen op een douche. Een douche is praktischer; in plaats van over de hoge badrand hoef je nu alleen over de douchedorpel te stappen. Als je er echter van houd om ’s avonds even te relaxen, is een heerlijk bad ook wel fijn.

Juiste badkamermeubel

Een badkamermeubel is beeldbepalend voor je badkamer, maar het moet ook passen bij jouw wensen. Kun je alle handdoeken en beautyspullen kwijt in je slaapkamer? Dan hoef je eigenlijk geen groot badkamermeubel te kopen, want in tegenstelling tot een douchedorpel is dat verspilde ruimte.

Wel of geen toilet

Net als een douchedorpel is een toilet belangrijk, al kun je je afvragen of je deze nodig hebt in je badkamer. Is je woning gelijkvloers? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan één toiletruimte.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/