The Alternative
Image default
Bedrijven

Tips voor privégebruik computer

Eigenlijk kan niemand meer zonder een computer. Waarschijnlijk heeft u ook gemerkt dat de computer uw leven op verschillende fronten makkelijker maakt. Als u nog wat meer dingen wilt uitproberen op uw PC, zijn hier alvast suggesties om mee te beginnen. Zo wordt u snel een expert op het gebied van typen en Excel formules.

Agenda

Heel veel verschillende mailingsprogramma’s zoals Outlook beschikken ook over een format om een digitale agenda te maken. U kunt uw werkrooster toevoegen en alle andere belangrijke afspraken met een arts of met familie. Als u ook goed overweg kunt met een mobiele telefoon, is het mogelijk om de agenda op uw telefoon toe te voegen. Door verschillende kleuren te gebruiken kunt u makkelijk zien om wat voor soort afspraak het gaat.

Uitnodigingen maken

Bent u creatief? Dan kunt u eens proberen om met programma’s als Word of Publisher uitnodigen te maken voor uw verjaardag. Bij Word kunt u kiezen uit standaard formaten, terwijl u bij Publisher ook kunt werken met kaartsjablonen. U kunt kleurrijke lettertypes uitproberen en enkele foto’s toevoegen. Mocht u geen printer hebben, dan kunt u een familielid vragen deze te printen.

Excel formules gebruiken

Werkgevers verwachten vaak dat werknemers bereid zijn nieuwe dingen te leren, zeker als het om technologie gaat. Excel lijkt een ingewikkeld programma, maar het is ook op een eenvoudigere manier te gebruiken. Denk aan het maken van boodschappenlijstjes of het bijhouden van uw huishoudboekje met enkele simpele Excel formules.

Oude documenten inscannen

Of u zelf een expert bent op het gebeid van computers of dat u uw familie om hulp vraagt; het is altijd raadzaam om belangrijke, oude documenten in te scannen. Denk aan oude vakantiefoto’s. Uiteraard heeft u hier wel een scanner voor nodig. Wellicht wilt u hier zelf investeren of zijn anderen bereid om de documenten voor u te scannen.

https://hulpbijexcel.nl/excel-formules/