The Alternative
Image default
Dieren

Chip hond registreren

Ben je erover aan het nadenken om de chip van je hond te registreren? Dan is dat een goed idee. Als je een chip hond laat registreren, kan je vervolgens je hond aanmelden in een databank voor honden. Mocht je hond dan bijvoorbeeld weglopen en gevonden worden door een onbekende, dan kan diegene contact opnemen met de dierenarts, die vervolgens de chip kan uitlezen. Op de chip staan dan alle gegevens van de hond en zo kan het baasje terug worden gevonden. Let op, als je een chip hond laat registreren, moet je dit binnen 7 weken na de geboorte van de hond doen. Voor de hond is dit bijna pijnloos, en een chip is niet groter dan een rijstkorrel. Aan het chippen van een hond zijn nog een aantal voordelen verbonden.

Voordelen chip hond registreren

Als je de chip van je hond laat registreren, dan zijn daar een aantal voordelen aan verbonden. Zoals hierboven al is beschreven, kan je hond dan makkelijker gevonden worden als je hond is weggelopen. Ook gaat een chip een dierenleven lang mee, dus je hoeft deze nooit te vervangen. Daarbij kan een chip geen schade veroorzaken aan de gezondheid van het dier. Ook kan een dier de chip niet verliezen, en vanaf de buitenkant is de chip niet zichtbaar. 

Nadelen chip hond registreren

Helaas is een chip dus niet zichtbaar, dus om de chip uit te lezen heb je een speciaal afleesapparaat nodig. Ook is het soms mogelijk dat de chip kan verschuiven in het lichaam van de hond, al komt dit niet vaak voor. Verder zijn er eigenlijk geen nadelen verbonden aan het zetten van een chip waarna je deze registreert in een databank. Het is overigens sinds april 2013 verplicht om je hond te laten chippen en sinds 1 november 2021 is het ook verplicht om een EU-Dierenpaspoort te hebben voor je hond.

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/