The Alternative
Image default
Sport

Een gezond alternatief voor sporten

Iedereen weet dat sporten goed voor je is maar tegelijkertijd is sporten niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je een beperking hebt of simpelweg geen tijd of geen zin hebt is sporten niet aan jou besteedt. Je kunt jezelf wel forceren maar de kans dat je het dan lange tijd volhoudt is klein. Doe het dan ook vooral niet! Zoek in plaats daarvan een activiteit die je wél vol kunt houden!

Een van de meest gezonde activiteiten voor vrijwel iedereen

En dat is… wandelen! Wandelen is een van de beste dingen die je kunt doen om aan je gezondheid te werken. Ja, je verbrandt er niet zoveel calorieën mee als met veel sportactiviteiten maar omdat de belasting lager is, geeft het bijvoorbeeld ook veel minder druk op je gewrichten, pezen en botten. Het is goed voor je bloedsomloop, heeft een gunstig effect op je cholesterol en is supergoed voor je mentale gemoedstoestand.

Goed voor je mentale gestel

Door te wandelen ben je met en fysieke activiteit bezig maar niet zo intensief dat je alleen nog maar daaraan kunt denken. Je kunt je gedachten de vrije loop laten en op je gemak nadenken. Probeer het maar eens, een goed wandeling doet wonderen voor je humeur. Bovendien is de kans groot dat je antwoorden vindt op problemen waar je eerder niet op kwam. Wandelen zorgt ervoor dat je wat afstand kunt nemen van het dagelijks leven en dat kan tot waardevolle inzichten leiden!

Wandelen als sport

Voor wie nu nog denkt, ‘leuk al dat wandelen, maar waar is de uitdaging dan nog?’, je kunt wandelen ook prima competitief doen. Je kunt er zelfs sportprijzen mee verdienen. Wat dacht je van de Nijmeegse Vierdaagse waarbij je vier dagen lang, iedere dag 40 km wandelt? Dat is zelfs voor geoefende militaire nog een zware opgave!