The Alternative
Image default
Aanbiedingen

Comfort bij het werken op het land

Velen zullen het werken in de agrarische sector als erg zwaar bestempelen. Door weer en wind zwaar werk beoefenen kan natuurlijk erg vermoeiend zijn, waardoor je de focus ook nog eens kunt verliezen. Dat laatste maakt het werk zelfs erg gevaarlijk, want je komt nou eenmaal in aanraking met grote machines en werktuigen. Daarom is comfort tijdens het werk op het land een grote pré. Maar, hoe zorg je er nu voor dat je zo comfortabel te werk kunt gaan?

Comfortabele zitting

Wanneer je werkt in de agrarische sector kan het zo zijn dat je soms wel een hele dag op in de voertuig zit. Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je een hoog gehalte van comfort hebt. De stoel is daarin misschien wel het belangrijkste aspect. Ga je bijvoorbeeld een heftruckstoel bestellen, dan is het natuurlijk goed om te letten op het materiaal, de afmetingen en de CE-norm. Veel stoelen, voor zowel de heftruck als voor de tractor, zijn bekleed met pvc. Dit is belangrijk voor het werk in de buitenlucht, want door dit materiaal is de stoel waterdicht. Je hoeft bij deze stoelen ook zeker niet bang te zijn dat het stuk zal gaan, want ze zijn ervoor gemaakt om tegen een stootje te kunnen. De bevestiging van de stoel is vaak met een schakelaar verstelbaar, waardoor ze op bijna elk voertuig zullen passen.

Extra comfort door snufjes

Ook extra snufjes of gadgets kunnen ervoor zorgen dat je zo comfortabel mogelijk aan het werk kunt op het land. Daarin zijn achteruitrijcamera’s niet een overbodige luxe volgens velen. Want vooral wanneer je met een groot werktuig achter je tractor rijdt, is het vaak lastig om te zien wat er zich precies achter je afspeelt. Hierin is ook nog eens veel keuze. Kies je voor een camera’s met infrarood licht, waardoor je in het donker beter zicht hebt. Of misschien wil je liever een draadloze achteruitrijcamera kopen. Zoals de naam al zegt is dit volgens velen extra fijn om mee te werken, want het werkt zonder draad. Daarnaast is het geschikt voor alle soorten voertuigen, zowel voor je tractor als voor je caravan. Dat scheelt weer veel achterom kijken en dus je nek verdraaien, of uitstappen om de stand van het voertuig te bekijken.

Eenvoudige bevestiging onderdelen

Naast het directe comfort tijdens je werk, kunnen ook verschillende onderdelen ervoor zorgen dat je comfortabeler te werk kan gaan. De bevestiging van een werktuig op je voertuig vraagt vaak om vele stappen. Om machines makkelijk aan te koppelen koop je een gatenbalk online. Dit zijn metalen balken met gaten, die je in drie verschillende categorieën kunt kopen. Gatenbalk cat 1 wordt meestal gebruikt voor kleine tractoren, gatenbalk cat 2 voor middelgrote tractoren en gatenbalk cat 3 voor de grotere voertuigen. Het verschil zit in de lengte of afmeting van de balk en kan verschillen in het aantal gaten. Wanneer je machines makkelijker aan je voertuig kunt koppelen, zorgt dit tijdens je werk daarom ook voor meer comfort.