The Alternative
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe overleef je de feestdagen bij je schoonouders? Dit is het antwoord

De feestdagen zitten er natuurlijk weer aan te komen, wat voor veel mensen betekent: veel eten, cadeautjes en veel drinken. Normaal gesproken is het een gezellige boel voor iedereen en is het leuk om bij elkaar te komen, herinneringen te delen, vooruit te kijken en terug te kijken op een geslaagd jaar. Nu is dat dit jaar helaas een beetje anders. Het jaar is natuurlijk zeker geslaagd als je nog gezond bent en iedereen om je heen, maar het is niet iets om vol vreugde op terug te blikken. Er is dus helaas minder gespreksstof dan normaal en om de gezelligheid te verpesten met een weemoedige sfeer is ook niet de oplossing. Maar wat doe je dan? Vuurwerk zit er bijvoorbeeld dit jaar ook niet in. Wat je wel kunt doen om de tijd door te komen, is je met je geliefden verzamelen rond een aantal kerstpuzzels.

 

Hoe puzzelen je tijd vult

De ene kattenpuzzel heeft maar 150 stukjes, de andere hondenpuzzel 200 en zo heeft een

ravensburger puzzel 1500 stukjes. Dat klinkt als een hele hoop en dat is het uiteraard ook. Op het moment dat je een aantal puzzels hebt gemaakt van 100-200 of 500 stukjes, dan zul je waarschijnlijk denken: ach zoveel zijn het er dan ook niet. En dan doe je de doos open, lijkt het al een beetje meer. Als je vervolgens de doos ondersteboven kiepert op tafel en met z’n allen staat te kijken naar die puzzel van haasteren, dan heb je al enig idee waarom dit hier als suggestie wordt gegeven. Met een aantal puzzels kom je namelijk zo de hele kerst door. En vandaar dat het juist wordt gezegd, Je kunt er ook een uitdaging van maken door bijvoorbeeld een tijdsrace te doen met een aantal mensen. Een andere optie, eentje die veel waarschijnlijker is, is om er een drankspelletje van te maken. Immers hebben we een oeroude traditie van het fenomeen: hoe maken we hier een drankspelletje van?

 

Oud en nieuw

Als je voor je kerstpuzzel ravensburger hebt ingeschakeld en je vele uren hebt weten vol te maken, zul je je wellicht afvragen wat je nu aanmoet met Oud en Nieuw. Niet wat je aan moet trekken, maar wat je met de situatie aan moet. Het is immers niet heel erg leuk om met dezelfde puzzel aan te komen bij dezelfde familieleden. Overigens is het vaak ook nog eens zo dat als je vaker dan 1 keer een puzzel meeneemt, je waarschijnlijk zult worden aangezien voor een psychopaat. Mensen zullen je waarschijnlijk vragen of je voor de fabrikant werkt. Maar dat maakt natuurlijk niet zoveel uit, als je met de juiste puzzel aankomt, is het een kwestie van tijd voor je ze met z’n allen bezig ziet zijn en niemand nog iets op te merken heeft. En dan is het opeens weer een goed idee. Dat is hoe makkelijk het gaat. Daarom kun je er ook gewoon voor kiezen om voor iedereen een puzzel te halen als cadeau. Altijd geslaagd.