The Alternative
Image default
Bedrijven

Een opblaasbaar zwembad kopen

Wanneer het zomer is kan het de laatste jaren behoorlijk warm zijn in zowel Nederland als België. Je had afgelopen jaar geen opblaasbaar zwembad, maar je bent wel van plan dat te gaan kopen voor de komende zomer. Iedere zomer kijk je weer online om een opblaasbaar zwembad te bestellen, maar iedere keer ben je net te laat. De zwembaden zijn dan weer uitverkocht door het warme weer. Dit jaar wil je er wel heel graag eentje in je tuin dus je besluit nu alvast te kijken. Nu, in de winter, heb je kans dat je wel een zwembad kunt kopen. Niemand is er nu mee bezig. Wanneer het weer opnieuw goed wordt beginnen mensen pas met kijken naar een eventueel zwembad. Geluk voor jou dus. Maar welke soorten zijn er en hoe onderhoud je een opblaasbaar zwembad? Wij zochten het voor je uit.

Soorten

Er zijn veel verschillende zwembaden te krijgen tegenwoordig online. De twee beste merken die er op dit moment op de markt zijn, zijn Bestway en Intex. Deze zwembaden zijn al jaren actief op de markt en staan bekend om hun goede kwaliteit. De merken zijn er in ronde varianten van de zwembaden, maar ook rechthoekige. Daarnaast zijn de zwembaden in verschillende afmetingen te krijgen. Zo heb je hele grote zwembaden, maar ook kleinere. Wanneer je een grotere uitvoering koopt zit er meestal een pomp bij die het installeren van het zwembad eenvoudiger maken. Er bestaan ook kinderzwembaden. Wanneer je deze aanschaft zijn deze bijna altijd opblaasbaar.

Onderhoud

Wanneer je een opblaasbaar zwembad hebt gekocht moet je deze wel goed onderhouden. Zo moet je kijken of het chloor nog klopt en als dit niet het geval is moet je het chloor terugbrengen op peil. Daarnaast moet je een filter gebruiken om te zorgen dat het chloor op het juiste peil blijft. Als je daarnaast wilt dat je zwembad lekker ruikt, kun je ervoor kiezen om nog een essence toe te voegen aan het water.

https://outathome.com/nl/zwembaden/opblaasbaar-zwembad