Plastic printen

Thealternative

Nu 3d printen steeds bekender wordt is het logisch dat er meer aanbieders zijn van de vulling voor deze apparaten. De meeste gebruikers weten dan ook wel welk materiaal zij nodig hebben, voor beginners kan dit nog weleens lastig zijn, zij kunnen hulp dan goed gebruiken. Zo dat zij niet te moeilijke materialen hebben waar lastig mee te werken valt. Beginnende 3d projecten kunnen zij dan het best klein houden, zodat zij leren hoe deze techniek werkt en hoe deze ervoor zorgt dat er iets gecreëerd wordt. Men kan natuurlijk wel vragen stellen op fora en informatie zoeken op internet.

Er zijn verschillende materialen beschikbaar, naast dat de maat en het gevoel van elk materiaal anders is, hebben de materialen ook een ander uiterlijk. Dus zo kunnen er materialen gecombineerd worden, zodat er een creatie ontstaat met verschillende materialen en vormen. Ook kunnen sommigen materialen, die eigenlijk kunststof zijn, de vorm en geur van andere materialen aannemen. Zo kan er dan hout en glas geprint worden. Dit zorgt er dan ook voor dat de ontwerpen spectaculairder worden dan op de originele bouwtekening, omdat zij dan ook daadwerkelijk vorm krijgen. Ook is er veel mogelijk met kleuren, de kunststoffen zijn vaak verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Het materiaal flex45 is een materiaal dat het effect van rubber geeft. Dit materiaal is flexibel maar ook zeer sterk wat dit product uitermate geschikt maakt om te gebruiken voor verschillende doeleinden. Dit materiaal is ook nog eens biologisch afbreekbaar, waardoor het gebruik van dit materiaal het mogelijk maakt om duurzaam creaties te maken. Het materiaal pc is een zeer stevig en taai materiaal. Pc staat voor polycarbonaat, dit materiaal is uitermate geschikt voor projecten waarbij stevigheid nodig is en zorgt dan ook voor een goede ondersteuning van uw bouwwerk. Bij het verwerken van dit materiaal dient er een hoge temperatuur gebruikt te worden.

Voor meer info : website bezoeken