The Alternative
Bedrijven

Daken

In Nederland is het hebben van een goed dak zeer belangrijk, het weer is weleens wat onstuimig, hierdoor regent het relatief vaak. Men moet dan ook hun best doen om het dak goed te onderhouden. Omdat een lek dak zorgt voor overlast van water. Dit water kan behoorlijk veel schade maken aan het huis en de inboedel. Zo kan een bank helemaal verpest worden door veel water, dit is vaak zeer zonde omdat een bank geen goedkope aankoop is. OM dit te voorkomen laat men regelmatig het dak onderzoeken en komen er dak specialisten langs om de kwaliteit van het dak te testen.

Ook als men geen dakpannen heeft kan het mogelijk zijn dat er een controleur langs komt elkaar. Dit is het geval bij een rieten kap, deze daken worden gemaakt van riet en zien daardoor er mooi uit. Deze moeten wel goed onderhouden worden omdat anders kunnen deze gaan rotten en heeft men hier minder plezier van. Tevens moet het dak jaarlijks gecontroleerd worden op mos, deze mos kan de kwaliteit van het riet zeer verminderen. Het is ook belangrijk dat een rieten dak niet onder een boom staat, deze boom kan al het zonlicht vangen en daardoor kan het dak niet opdrogen, waardoor de groei van mos en algen gestimuleerd wordt.

Gelukkig zijn er de onderhoudsmannen van een rietdekkersbedrijf, zij zorgen dat uw dak jaren mee kan en zijn dan ook trots op elk aangelegd dak. Vroeger was een rieten dak voor de armere bevolkingslaag, tegenwoordig worden deze daken geplaatst op dure villa’s. Dit geeft de villa’s een landelijke uitstraling en zorgt tevens voor veel bekijks. Men is hier dan ook blij mee en zal het aan iedereen aanbevelen om een rieten dak te nemen, mits hier de ruimte voor is. Een rieten dak siert een huis.

Voor meer info : website bezoeken