The Alternative
Bedrijven

De concerns, hun verzekeraars en labels

In Nederland hebben we 10 verschillende concerns. Deze zijn: Achmea, VGZ, CZ, Menzis, DSW-Stad Holland, Zorg en Zekerheid, ONVZ, a.s.r., ENO en Eucare. De concerns hebben allemaal hun eigen verzekeraars en labels. De concerns zijn risicodrager voor de labels en soms ook voor de verzekeraars. Verzekeraars handelen voornamelijk zelfstandig, ze kunnen echter ook een onderdeel zijn van een concern. Verzekeraars hebben hun eigen klantenservice en een eigen productpakket. Veel zorgverzekeraars zijn daarnaast ook zelf risicodrager. Labels hebben vaak ook hun eigen klantenservice, maar maken deel uit van een bedrijf of een verzekeraar. Ze zijn meestal niet zelfstandig.

Volmachten

In Nederland zijn naast de concerns ook een aantal volmachten actief. Dit zijn geen zorgverzekeraars, maar ondernemingen die zorgverzekeringen aanbieden van een andere zorgverzekeraar. Verder doen volmachten de administratie van lopende verzekeringen en de schadeclaims verwerken. Alle zorgverzekeraars kunnen geïdentificeerd worden met een zogenaamde UZOVI-code.

De concerns

Achmea heeft op dit moment ongeveer 5 miljoen verzekerden, hiermee zijn ze marktleider. Achmea wordt gevolgd door VGZ met 4,2 miljoen verzekerden. Bij CZ hebben 3,7 miljoen mensen een zorgverzekering afgesloten. Bij Menzis zijn er 2,1 miljoen verzekerden. Grote zorgverzekeraars kunnen zich van elkaar onderscheiden op hun dienstverlening en collectieve zorgverzekeringen. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt is gebleken dat een betere dienstverlening bijdraagt aan de kwaliteit en de diversiteit van het aanbod van de zorg en dat de collectieve verzekeringen bij kunnen dragen aan een betere kwaliteit van zorg en preventie. Zorgverzekeringen bieden goede dienstverlening als mensen ze kunnen benaderen voor zorgbemiddeling of zorgadvies, maar ook voor een goede klantenservice. Veel mensen zijn bijvoorbeeld tevreden over de VGZ klantenservice en zijn daarom daar verzekerd.

VGZ-zorgverzekering

Bij VGZ is er altijd een pakket wat bij u past. Heeft u hulp nodig bij het kiezen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de VGZ klantenservice. Bij VGZ wordt gekeken waar u het snelste behandeld kunt worden en betalen ze declaraties ontzettend snel terug. Samen met de zorgverleners zet VGZ zich in om de zorg te vernieuwen en verbeteren. Een zorgverzekering kunt u gemakkelijk in een paar stappen afsluiten op de website, eventueel met hulp van de VGZ klantenservice

https://nl-contact.nl/klantenservice-vgz/