De natuur naar je tuin halen, doe je zo!

Thealternative

Het klinkt natuurlijk perfect: een enorme biodiversiteit in jouw tuin. Prachtige wilde bloemen, bepaalde organismen en uiteraard specifieke vogels die je voorheen vrijwel nooit gezien hebt. Het klinkt hartstikke leuk om dit in je eigen tuin te hebben, maar in dat geval zou je jouw tuin volledig aan de natuur moeten overgeven en lukt dat wel? Gelukkig zijn er ook andere en misschien zelfs wel makkelijkere manieren om de natuur naar jouw tuin toe te halen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog. Wij vertellen je met alle plezier welke stappen jij moet doorlopen om binnenkort prachtige vogels, bloemen en bepaalde organismen in jouw tuin terug te zien. Lees vooral gauw verder!

In de bouw?

Je zag het waarschijnlijk al aankomen: wanneer jij in de bouw woont, is de kans best klein dat de ‘echte’ natuur naar jou toekomt. In de grotere steden is het vrijwel onmogelijk voor vogels en andere beestjes om hier een leven op te bouwen. Dit vooral gezien het drukke verkeer en de vele geluiden. Wanneer jij wat verder achteraf woont, is de kans best groot dat je de natuur wel aardig naar je tuin kunt lokken. Wanneer dit is wat je wilt, raden we je aan om vanaf nu je tuin vooral wat met rust te laten. Laat het gras maar lekker groeien en laat het onkruid maar wat naar boven komen, want de échte natuur komt pas als er helemaal niets aan jouw tuin gedaan wordt. Bereid je maar vast voor op prachtige dieren en planten, maar onthoud: dit gebeurt niet van de één op de andere dag, dus wacht rustig af!

De natuur een beetje helpen…

Natuurlijk kunnen we de natuur ook een beetje de juiste weg ophelpen en ze op de één of andere manier wat onze tuin inlokken. Dit doe je gemakkelijk door bijvoorbeeld wat nestkastjes op te hangen. Je koopt nestkastjes eenvoudig online, hangt ze op een overzichtelijke plek uit de wind en wacht vooral op de nieuwe bewoners van jouw nestkastje!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/