The Alternative
Image default
Gezondheid

De Do’s en Don’t voor een goede nachtrust

Merk je dat je de laatste tijd minder goed of minder lang slaapt? Dan moet je daar zeker iets aan doen. Een goede nachtrust is namelijk erg belangrijk voor je lichaam en geest. (Langdurig) slaaptekort kan namelijk leiden tot vervelende kwalen, zoals concentratieproblemen, hoge bloeddruk, verminderd immuun- of afweersysteem, depressie en nog veel meer. Wij geven je tips om je nachtrust te verbeteren.

Do: Investeren in een zo comfortabel mogelijk bed

Voor een goede nachtrust is een goed bed erg belangrijk. Boxsprings staan erom bekend dat ze je lichaam optimaal ondersteunen tijdens je nachtrust. Daardoor zul je langer en beter kunnen slapen. Boxsprings zijn er in verschillende soorten en maten, zoals basic, robuust of klassiek. Je kunt een basic, robuuste of klassieke boxspring kopen bij Boxspring.nl.

Don’t: Felle en heftige kleuren gebruiken

De kleuren die je gebruikt in je slaapkamer hebben invloed op je nachtrust. Zo werkt blauw kalmerend, geel is stimulerend voor je zenuwstelsel en natuurlijk groen is rustgevend. Kleuren als rood, paars en grijs kun je beter vermijden, want die hebben geen positief effect op je gemoedstoestand in je slaapkamer.

Do: Sporten, maar langer dan 3 uur voor je gaat slapen

Sporten is echt goed voor je en is goed voor je nachtrust. Intensief sporten moet je echter wel meer dan 3 uur voor je gaat slapen doen, anders heb je nog te veel energie en adrenaline in je lichaam. Dan kom je juist niet goed in slaap. Een avondwandeling door de natuur is ook erg goed voor je lichaam en je nachtrust.

Don’t: Beeldschermen in de slaapkamer

Het beste kun je een uur voor je gaat slapen geen tv meer kijken en je tablet, telefoon of tablet met rust laten. Het blauwe licht van deze beeldschermen voorkomt namelijk dat je lichaam melatonine aanmaakt, het stofje dat ervoor zorgt dat je moe wordt en kunt slapen. Het is dus ook beter om geen televisie in je slaapkamer te nemen en telefoons in een andere kamer op te laden.

Do: Een vast ritme aanhouden

Een vast slaapritme is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Je kunt dan namelijk makkelijker in slaap vallen en opstaan zal je beter lukken. Ook heb je gedurende de dag meer energie en je zult merken dat je met een geregeld slaapritme minder slaap nodig hebt.