The Alternative
Image default
Bedrijven

Ga agressie tegen!

Een agressie preventie training is een belangrijke training voor iedereen die beroepsmatig of vrijwillig te maken heeft met agressieve situaties. Denk hierbij aan medewerkers in de zorg, horeca, onderwijs of openbaar vervoer. Tijdens de training leer je hoe je agressie kunt voorkomen en hoe je kunt reageren op agressie als het toch plaatsvindt.

Vormen van agressie

De training begint meestal met een theoretisch gedeelte waarin de verschillende vormen van agressie worden besproken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je verbale agressie herkent en hoe je kunt omgaan met fysieke agressie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de oorzaken van agressie en de verschillende reacties die mensen hierop hebben.

Na het theoretische gedeelte gaat de training verder met praktijkoefeningen. Je leert hoe je kunt de-escaleren en hoe je rustig kunt blijven in een agressieve situatie. Dit wordt geoefend aan de hand van rollenspellen waarbij je leert om te gaan met verschillende situaties en agressieve personen.

Een belangrijk onderdeel van de agressie preventie training is ook het bespreken van de eigen grenzen. Je leert wat je wel en niet acceptabel vindt en hoe je dit kunt aangeven. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan hoe je omgaat met verschillende culturen en achtergronden van de personen met wie je te maken hebt.

Leer jezelf te beschermen

Een agressie preventie training is niet alleen nuttig voor de veiligheid op de werkvloer, maar ook voor je eigen welzijn. Het is belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt beschermen en hoe je kunt omgaan met stressvolle situaties. Daarnaast draagt de training ook bij aan een betere samenwerking binnen een team. Als je weet hoe je op elkaar kunt bouwen in een moeilijke situatie, creëer je een betere werksfeer en vermindert dit de kans op agressie.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat agressie preventie niet alleen een training is, maar ook een mentaliteit. Door bewust te zijn van de risico’s en te werken aan een positieve werksfeer, kun je agressie voorkomen en veilig werken. Een agressie preventie training is hierbij een belangrijk startpunt en kan helpen om deze mentaliteit te creëren.

Kortom, een agressie preventie training is een essentiële training voor iedereen die te maken heeft met agressie in zijn of haar werk. Door te leren hoe je agressie kunt voorkomen en hoe je kunt omgaan met agressie als het toch plaatsvindt, vergroot je niet alleen de veiligheid op de werkvloer, maar ook je eigen welzijn. Met de juiste training en mentaliteit kun je werken aan een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen.

 

https://www.bouwradius.nl/training/omgaan-met-lastige-klanten-en-agressief-gedrag/