The Alternative
Dieren

De meest effectieve manieren om zilvervisjes te bestrijden

Zilvervisjes zijn kleine grijze kruipende insecten die zeer lenig en behendig zijn. Ze bewegen een beetje als wormen en slangen. Zilvervisjes komen veel in woningen en gebouwen voor. Ze zijn een onaangename gast omdat ze het behang aantasten. Zilvervisjes bestrijden is daarom ook zeer wenselijk. Daarnaast zijn ze ook nog razendsnel waardoor het moeilijk is ze te vangen. Naast papier en behang bestaat hun menu uit boeken, dode huidcellen en materialen die zetmeel bevatten. Ze kunnen dus ook in pannenkoek meel of pakken met koekjes of beschuit voorkomen, een niet bepaald fris idee. Er zijn veel veilige natuurlijke bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar waaronder Insect Free.

Overlast in huis door zilvervisjes

Zilvervisjes zijn vervelend omdat ze uit elke kier tevoorschijn komen. Ook oogt het niet fris om ze in huis te hebben. Zilvervisjes kunnen erg hardnekkig zijn omdat ze vooral voorkomen op vochtige plekken zoals nat behang door lekkages of vochtplekken en zich makkelijk kunnen verschuilen. Op deze manier kun je ze niet makkelijk met de hand of een stukje wc papier verwijderen. Ze komen voornamelijk voor in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ze voeden zich met cellulose uit behang en papier waardoor ze ook schade aan kunnen richten aan uw behang. Om ze te bestrijden en voorkomen is het van belang dat de woning een lage luchtvochtigheid krijgt. Zilvervisjes voelen zich namelijk op hun gemak bij een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast kunt u zilvervisjes bestrijden door een spray of dispenser te gebruiken.

Manieren om zilvervisje te bestrijden

Zilvervisjes bestrijden met de hand heeft geen effect omdat ze dan terug blijven komen. Een goede manier om ze te verwijderen is met een veilig middel van Insect Free. Voordeel is dat de middelen natuurlijk en biologisch zijn. Ze zijn dus niet schadelijk voor het milieu. Een middel dat gebruikt wordt in de dispenser is Pyrethrine, een stof die afkomstig is van de Tasmaanse Daisy Bloem. Het grote voordeel is dat de dispenser de stof gecontroleerd afgeeft, dus het aantal wat nodig is om zilvervisjes te bestrijden. Er zit een speciale timer op waarbij u zelf kunt instellen hoe vaak de dispenser het bestrijdingsmiddel af moet geven. Er komt een nevel vrij van kleine deeltjes die een tijdje in de lucht blijft hangen en insecten zoals zilvervisjes op deze manier weert. Het LCD-Aerosol die de Insect Free dispenser de lucht in stuift werkt op het zenuwstelsel van het insect waardoor het zilvervisje sterft.