De VCA cursus is een nuttige investering voor jouw bedrijf

Om een VCA-certificaat te kunnen behalen moeten medewerkers binnen bedrijf mee doen met een VCA cursus om deze daadwerkelijk te behalen. Over dit certificaat of cursus bestaat over het algemeen nog veel onduidelijkheid binnen bedrijven omdat het niet volledig duidelijk is wat het nut hiervan is. Om jou op de hoogte te brengen van de laatste trends op het gebied van bijscholing van je medewerkers zullen we je in deze blog meer uitleggen over het belang van dit certificaat in specifieke werksectoren.

Is een VCA cursus iets voor mij?

Deze VCA cursus is een belangrijke aanvulling voor medewerkers die werken bij bedrijven binnen een risicovolle sector. Hierbij kan je niet alleen denken aan vervoeren van materialen, maar ook aan het lossen van goederen die binnen chemische industrie plaatsvind, laadklep, machinisten van een kraan of aannemers. Doordat binnen deze werkplekken veel gevaren op de loer kunnen liggen is het van belang dat deze werknemers op een goede manier om gaan met hun dagelijkste taken. De veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid van het bedrijf wordt door deze cursus meer gewaarborgd, zodat er in de toekomst beter gehandeld kan worden in het geval van gevaarlijke momenten.

De inhoud van de VCA cursus

Het fijne aan deze cursus is het feit dat deze maar in totaal 1 dag zal duren. Het bijkomende voordeel van deze bijscholing is ook nog dat deze investering meetelt bij de cursus van code95 die elke 5 jaar geldig is voor alle beroepschauffeurs. Deze dag zal vervolgens worden ingedeeld zodat jij weer op de hoogte bent hoe jij je het beste kan beschermen bij je redelijk risicovolle baan. Aan het einde van de dag zal er een toetsing in de vorm van een examen worden gegeven en weet je meteen of je de VCA cursus gehaald hebt. Gelukt? Heel fijn, je hebt nu in ieder geval voor 10 jaar weer een VCA-certificaat waar je trots op mag zijn!

https://eurotransportcollege.com/vca-cursus/