The Alternative
Bedrijven

Deze social media platformen gebruikt jouw doelgroep

Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, LinkedIn en nog veel meer! Op dit moment zijn er zo veel social media platformen dat het soms moeilijk is het overzicht te bewaren. Want welke doelgroep bereik je nou met welk platform en hoe kan je deze het beste inzetten? Als je geen marketing bureau hebt, kunnen we begrijpen dat dit verwarrend kan zijn. We leggen je kort uit welke doelgroep jij bereikt.

Wie zit waar?

Om te beginnen is leeftijd een grote factor als het gaat om social media. Zo zijn de gebruikers van Facebook een stuk ouder dan de gebruikers van TikTok. Wil je jongeren tot ongeveer 20 jaar bereiken? Dan kun je het beste gebruik maken van TikTok, Snapchat en Instagram. Jongeren zitten het minst op Facebook, dat platform, samen met Pinterest, bereikt de meeste gepensioneerde. Wil je de doelgroep hier tussenin bereiken (20-40 jaar)? Maak dan gebruikt van Twitter. Twee platformen die veel bereik hebben binnen een grote groep van zowel jongeren als ouderen zijn YouTube en LinkedIn.

Het is bij bovenstaande platformen wel belangrijk om rekening te houden met de tone-of-voice. LinkedIn is bijvoorbeeld hét zakelijke platform die op werkende, of werkzoekende inspeelt. Hierbij zul je je doelgroep op een andere manier aanspreken dan op Facebook. Daarnaast zit er een groot verschil in de manier waarop je het platform gebruikt, maar dat is een ander verhaal. Bekijk vooraf welk social media platform het beste aansluit bij jouw wensen. Mocht je geen idee hebben welk platform het beste bij jouw situatie past, kies dan in eerste instantie voor een platform waarmee je al enigszins bekend bent.

Marketing bureau Utrecht

Vind je het moeilijk om de doelgroep op de juiste manier aan te spreken? Ga dan eens op zoek naar een marketing bureau. Medewerkers van zo’n bureau zijn professionals op het gebied van social media en alles wat daarbij komt kijken. Verschillende platformen bieden namelijk verschillende opties aan. Zo is het handig om slim gebruik te maken van hashtags, verhalen en wellicht ambassadeurs. Neem eens een kijkje bij dit marketing bureau in Utrecht. Zo weet je zeker dat je jouw doelgroep op de juiste manier bereikt.

https://odiv.nl/