The Alternative
Financieel

Doe je er verstandig aan een VOF of BV op te richten?

Als je je eigen bedrijf wil gaan starten moet je eerst een keuze in rechtsvorm maken. Deze vorm moet wel passen bij jouw onderneming. Kies je voor een VOF of eenmanszaak? Ben je benieuwd naar de verschillen? Lees dan deze blog.

Kies je voor een aanmanszaak, VOF of BV?

Keuzes, keuzes, keuzes. Het kan nog best lastig zijn te kiezen tussen de drie hoofdvormen. Een VOF is een vennootschap onder firma, een BV is een besloten vennootschap en dan heb je nog de eenmanszaak. Het is vanzelfsprekend dat als je met compagnons een bedrijf begint je geen eenmanszaak kunt starten, dan kies je voor een VOF of BV. Dan kun je er namelijk voor kiezen een akte of contact vast te leggen, waar iedereen aandeel bij heeft. Ben je alleen kun je een eenmanszaak starten of een BV.

 

De verschillen

Het aantal compagnons waarmee het bedrijf gestart wordt is belangrijk om te bepalen of je een VOF of BV begint. Daarbij zijn er ook grote fiscale, maar ook juridische verschillen tussen een VOF of BV. Bij een BV moet je je eigen rechtspersoon oprichten, dat hoeft bij een VOF niet. Naast deze zijn er nog ontzettend veel verschillen, maar dit zijn de voornaamste waar je rekening mee moet houden.

 

Wat kun je het beste kiezen?

Maatwerk is altijd de beste keuze! Als je benieuwd bent naar alle opties is het aan te raden contact op te nemen met jurist van Bundel.

https://bundel.nl/vof-of-bv/