The Alternative
Image default
Bedrijven

Een kinderdagverblijf bij jou in de buurt

Als je kind eraan toe is om naar een kinderdagverblijf te gaan is het wel zo handig dat er een kinderdagverblijf bij jou in de buurt zit. Een kinderdagverblijf is goed voor de ontwikkeling van je kind en jij als ouder kan in de tussentijd werken of andere dingen doen. Je blijft als ouder natuurlijk wel altijd op de hoogte van wat er met je kind aan de hand is, mocht er iets zijn. Naast dat je op de hoogte blijft bij incidenten, blijf je als ouder ook op de hoogte van het gehele leerproces van je kind. Je kunt dit doen via het portaal voor ouders. Dit portaal is speciaal ingericht voor jou. Hier kun je zien welke activiteiten er gedaan zijn en hoe je kind heeft gepresteerd. De kinderopvang is dus zeker heel fijn, voor zowel je kind als jezelf.

 

Voordelen

Als je naar een kinderdagverblijf gaat kent dat een aantal voordelen. Zo is er altijd warmte en aandacht voor zowel je kind als voor jou. Kinderen hebben veiligheid en vertrouwen nodig om zichzelf te ontwikkelen, om nieuwe stappen te zetten. Het kinderdagverblijf biedt dit. Daarnaast is het kinderdagverblijf een warme omgeving, waar gezorgd wordt voor sfeer en geborgenheid. Je kind zal zich hierdoor eerder thuis voelen. Een ander voordeel is de ervaring die een kinderdagverblijf heeft. Door de vaak jarenlange ervaring heeft het kinderdagverblijf een goede kennis in het werken met kinderen. Ze weten dus precies hoe ze met je kind moeten omgaan. Een ander voordeel is dat je kind spelenderwijs leert. Kinderen mogen ontdekken en worden daarin een beetje gestuurd. Zo leren ze.

 

Kind

Het kind zelf staat dus meestal centraal bij het kinderdagverblijf. Het kind mag zelf bepalen wat het wil ontdekken, samen met de medewerker. De medewerker past vervolgens de activiteit hierop aan. Er wordt dus echt gekeken naar het kind. Uiteraard wordt de voortgang weer bijgehouden op het portaal voor ouders.

 

Kijken

Wanneer je er nog niet helemaal uit bent en je twijfelt over meerdere kinderdagverblijven mag je natuurlijk altijd gaan kijken. Je kunt dan een vrijblijvende rondleiding aanvragen. Je kan het gevoel op het kinderdagverblijf zo beter ervaren en de juiste beslissing maken voor je kindje.

https://www.dakkindercentra.nl/