The Alternative
Internet

Een nieuwe start

Na jaren gelukkig gewoond te hebben in mijn appartement was ik er klaar mee. Niet met mijn appartement, maar met de uitstraling ervan. Ik wilde gewoon een keer wat anders. Al jaren grap ik tegen mijn vriend dat hij ons moet inschrijven voor een woonprogramma die ons appartement gaat omtoveren tot een nieuwe plek. Hij begreep deze hint niet helemaal dus moest ik zelf actie ondernemen. Dat heb ik gedaan en ik moet zeggen dat is erg goed gelukt.

De eerste veranderingen

Persoonlijk hou ik van een huis met karakter. Zo is mijn oog gevallen op een jaren 30 uitstraling. Na lang zoeken heb ik gevonden wat ik echt graag wil hebben. In een blog las ik dat ze gebruik maakten van bakeliet. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat dit een echte blikvanger kan zijn. Daarom heb ik als proef een bakeliet schakelaar geplaatst in de gang. Na het een week te proberen was ik helemaal verkocht en heb ik besloten alles te vervangen door bakeliet.

Een likje verf

Ik vond ook dat ik de muren moest meenemen, zodoende ben ik naar een bouwmarkt gefietst en heb ik wat verf en kwasten gekocht. Wanneer je dit bij een budgetwinkel koopt en kiest voor een huismerk ben je nog geen 20 euro kwijt. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de oppervlakte dat je gaat verven. Na 2 uurtjes was ik al klaar en had het een compleet andere look. Een kleurtje op de muur kan een heel verschil maken.

Jaren 30 plinten       

Om het helemaal af te maken heb ik ervoor gekozen om jaren 30 plinten te plaatsen. Dit zijn extra hoge plinten die het interieur een stijlvol uiterlijk geven. Deze plinten zijn gemaakt van grenen hout en FSC goedgekeurd. Dat wil zeggen dat het hout dat gebruikt is voor het fabriceren van de plinten uit duurzaam beheerde bossen komt. Zo weet je zeker dat je niet alleen voor kwaliteit kiest, maar ook voor duurzaamheid van de aard.

Voor meer info : website bezoeken