The Alternative
Image default
Eten en drinken

Eerste hulp bij het eten van oesters

Oesters zijn een echte delicatesse en laten we eerlijk zijn; ze worden vooral gewaardeerd door echte fijnproevers. Toch zou je ze een keer moeten proeven. Het kan wel zijn dat je door het kleinste detail de oesters niet lekker vindt. Wanneer je op de volgende dingen let, ga je oesters zeker wel waarderen.

Oesters kopen

Mocht je oesters in de supermarkt willen kopen, dan adviseren we je toch om deze te laten staan. Wil je namelijk een goede eerste kennismaking met oesters? Dan raden we je aan om eerst oesters te bestellen in Amsterdam, bij een restaurant dat hierin gespecialiseerd is. Oesters moeten namelijk zo lang mogelijk in leven blijven voordat je ze gaat eten en ze moeten koud blijven. Wil je toch zelf aan de slag? Haal dan de oesters bij de visboer.

De bereiding van oesters

Wat de bereiding van oesters lastig maakt is dat ze in beginsel al kunnen verschillen qua smaak. Dit uit zich ook in verschillen in grootte en structuur. Als je nieuwsgierig bent naar de smaak van oesters, zou je ze eigenlijk meerdere keren moeten proberen. Denk er bij het serveren aan dat je ze in ijs legt. Ook niet onbelangrijk: gebruik een oesterhandschoen als je de schelp openmaakt. Dat doen koks ook als je oesters gaat bestellen in Amsterdam. Ons advies: gebruik geen dikke laag saus en laat de oesters niet te lang koken.

Opeten

Je hebt het vast vaker voorbij zien komen: rauwe oesters hoef je eigenlijk maar open te maken en naar binnen te laten glibberen. Wellicht denk je dat je een oester het best meteen door kunt slikken, maar je moet er toch op kauwen. Een levende oester kan een sap uitscheiden wanneer hij in je maag terecht komt en daar kun je ziek van worden.

https://bramfreshfood.nl/oesters-bestellen-amsterdam/