The Alternative
Image default
Sport

Eet en tel zorgvuldig voor een gezond lichaam

Hoewel sommige mensen misschien trainingsapparatuur van Sportdeal.nl hebben gekocht, gebruikt de meerderheid het niet. Het is voor hen handiger om fastfood te eten terwijl ze toch dromen van een gezond en aantrekkelijk lichaam. Terwijl ze fantaseren over gezond zijn en in vorm komen, doen ze weinig of geen moeite om hun doelen op dit gebied van hun leven ook daadwerkelijk te bereiken. De reden waarom dit niet zal gebeuren, is dat zij niet eens bereid zijn om zelf enige moeite te doen. Twee dingen moeten in gedachten worden gehouden wanneer men probeert een gezonde levensstijl aan te houden: voeding en lichaamsbeweging. In de eerste plaats moet je voedingsmiddelen eten die uitstekend zijn voor je gezondheid. Daarnaast is het slim om bij te houden hoeveel calorieën je op een dag, of zelfs bij elke maaltijd binnenkrijgt.

Eet juist

Houd je aan mager vlees zoals kalkoen en kip in plaats van rood vlees. Alternatieven voor vlees zijn zeevruchten zoals garnalen en tilapia, die beide heerlijk zijn. Deze voedingsmiddelen bevatten veel eiwitten en heilzame voedingsstoffen, die helpen om de spieren in goede conditie te houden en klaar voor de training. Zorg er bovendien voor dat je je voedsel goed portioneert. Een gezonde stofwisseling is het resultaat van goed portioneren van voedsel. In plaats van drie grote maaltijden per dag te eten, kun je beter zes kleinere maaltijden per dag nemen en voor elke maaltijd kleinere porties vaststellen. Dit kan er ook voor zorgen dat je soepeler ademhaalt tijdens het sporten, in plaats van te hijgen en je in te spannen om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Dit komt doordat je minder voedsel in je spijsverteringsstelsel hebt, waardoor meer energie naar je trainingssessie zal gaan.

Tel de calorieën

Bijhouden hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt zal gunstig zijn als het gaat om het plannen van je fysieke activiteit. Je vraagt je ongetwijfeld af waarom bodybuilders zulke grote lichaamsmassa hebben. Dat komt doordat ze hun maaltijden van tevoren bereiden en meer goede calorieën binnenkrijgen dan de gewone mens. Het tegenovergestelde is waar als het gaat om afvallen en het bereiken van een slankere lichaamsbouw: je zult meer calorieën moeten verbranden door middel van activiteit dan je verbruikt. Dit betekent dat je je  calorie-inname ook moet plannen op basis van hoe je wilt dat je lichaam er uiteindelijk uitziet. Daarom moet je bij elke maaltijd goed letten op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.