The Alternative
Bedrijven

Hoe jij op een gezonde manier kunt afvallen

Het willen afvallen is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij verschilt het ook per persoon welke manieren voor jou helpen en ook verschilt de snelheid en hoeveelheid per persoon. Het basisprincipe is eigenlijk dat wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt, je gewicht zal verliezen. Meer sporten en minder eten lijken voor de hand liggende opties, maar dat is niet aan te raden. In plaats daarvan is het beter om anders te eten en niet minder te gaan eten. Maar hoe doe je dat en wat zijn nog andere opties om af te vallen?

Minder koolhydraten

Alhoewel koolhydraten belangrijk zijn voor je lichaam, maakt deze energiebron het ook moeilijk voor je lichaam om gewicht te verliezen. Je kunt deze energiebron beter vervangen door bijvoorbeeld eiwitten, gezonde vetten en vezels. Deze geven naast energie ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer naar eten zal grijpen. Probeer (wit) brood, pasta, suikers en (witte) rijst te vermijden als je minder koolhydraten wil eten.

Houd bij wat je eet

In principe kun je aan bijvoorbeeld het eten van minder koolhydraten en van meer eiwitten houvast hebben, maar uiteindelijk is het belangrijk dat je in balans blijft. Daarvoor is het belangrijk om bij te houden wat je eet. Houd iedere dag een voedingsdagboek bij, waarin je opschrijft wat je eet. Om je daarbij te helpen zijn er verschillende apps ontworpen die jou inzicht geven in het aantal calorieën en voedingsstoffen per product.

Bewegen

Naast voeding is ook bewegen ontzettend belangrijk om af te vallen. De gehele dag licht intensief bewegen is gezond voor je lichaam, dus maak daarin bewuste keuzes door in plaats van met de auto met de fiets te gaan. Neem de trap in plaats van de lift of breng je pauze door met een wandeling in plaats van het zitten aan de keukentafel.

Sauna calorieën verbranden en afvallen

Wanneer je continue intensief bezig bent met afvallen is het ook belangrijk om te ontspannen. Ook wanneer je ontspant kun je ondersteuning zoeken dat helpt bij het afvallen. Zo kun je in de sauna calorieën verbranden. De stimulerende werking van stofwisseling die je in de sauna krijgt worden afvalstoffen sneller afgevoerd door je lichaam. Daarnaast ondersteunt het je lichaam en geest, waardoor jij je gezond en gemotiveerd blijft voelen.

https://24taste.nl/afvallen-in-de-sauna/