The Alternative
Bedrijven

In een caravan of tent?

Hoe wil jij op vakantie gaan? Of ben je er nog niet uit? Er zijn steeds meer mogelijkheden, daarom zetten wij hier even de voordelen en nadelen op een rijtje.

Voordelen van een caravan

De caravan heeft natuurlijk diverse voordelen. Je hebt soms zelfs een douche en wc in jouw caravan. Dat is in een tent vaak niet het geval. Bovendien is het qua slaapplek net even wat comfortabeler natuurlijk.

Nadeel is, dat het dan eigenlijk weer een veredelde woning is natuurlijk. Niet iedereen kan de schoonmaakwoede bedwingen in een caravan. Dan krijg je dus nog niet echt vakantiegevoel. Dat schoonmaak gevoel is namelijk niet dat, wat je in een vakantie wilt ervaren. Toch?

Natuurlijk is een caravan wel fijn als je wat slechter ter been bent, of bijvoorbeeld reuma hebt. Een caravan is makkelijker te verwarmen.

Voordelen van een tent

Met een tent krijg je echt dat back to basic gevoel. Zie jij jezelf al met een kookplaatje in de weer? Of ga je zelfs zover dat jij je eigen vuurtje maakt? Mag het iets minder basic? Dan kun je misschien ook een vorm van glamping zoeken. Luxe met een vakantiegevoel.

Er zijn natuurlijk heel veel tenten. Je hebt ook meer hybride vormen zoals de vouwwagen. Heb je hier wel eens in geslapen? Het duurt vaak wel eventjes, voordat je goed onder de knie hebt, hoe je de tent goed neerzet.

Een leuk alternatief is de auto tent. Nog nooit van gehoord?

Auto tent

Tegenwoordig is er in het rijtje tenten, de auto tent bijgekomen. Deze tent is een leuk alternatief voor een vouwwagen. Zo heb je namelijk overal snel een makkelijke plek om te slapen. Snelle comfort. Heerlijk. Een auto tent kun je bevestigen aan de dakdragers die je weer aan de dakrails van de auto kunt bevestigen.

Weet jij al wat het wordt voor jou? Caravan of tent? Succes met kiezen en alvast een fijne vakantie.

https://www.daktentvakantie.nl/