The Alternative
Marketing

Hoe kan je als bedrijf je sociale media beter beheren

Als bedrijf is het belangrijk dat je actief bent op sociale media. Om je socials goed te onderhouden is het belangrijk dat je goede content hebt, content is een van de meest belangrijke dingen voor een bedrijf of sociaal media kanaal. Maar hoe zorg je voor content op je kanaal?

Inhaakkalender

Een manier om content te vinden voor je kanalen is een inhaakkalender. Een inhaakkalender is een kalender met een inhaak voor iedere dag van het jaar. Er zijn veel internationale feestdagen die niet echt feestdagen zijn maar wel gebruikt kunnen worden voor een leuke post. Zo is er bijvoorbeeld de dag van de secretaresse en de dag van de mensen met rood haar. Via zo een kalender is het mogelijk om een insteek te vinden voor die dagen dat je niet weet wat je kunt posten.

Nieuwe medewerkers

Als je een nieuwe medewerker inhuurt is het altijd leuk om dat dan ook via je sociale media kanalen te laten weten. Het is extra leuk als je medewerker ook nog eens past bij een van de dagen op de inhaakkalender.

Je werkzaamheden

Een manier hoe je je kanalen kunt gebruiken is om je klanten te laten weten wat al je werkzaamheden zijn en ook hoe ze gaan. Heb je net een groter project afgerond waar je best trots op bent? Maak dan een sociaal media spotlight voor dit project. Zo kun je laten zien aan je klanten waar je me bezig bent maar ook wat voor soort producten je maakt.

Winacties

Een winactie is altijd een van de beste manieren om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk je sociale media kanaal volgen en er mee interacteren. Het is ook een goede manier om je klanten terugbetalen voor hun loyaliteit.

https://web-wings.nl/inhaak-kalender/