The Alternative
Woningen

Hoe zit het precies met een waterontharder?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, een waterontharder. Ze komen de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, er valt veel over te lezen op het internet en de meningen willen er nog wel eens over verschillen. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de waterontharder en wat je ermee moet.

 

Wat is het precies?

 

In ons water zitten een hoop mineralen. Dit is heel normaal en komt regelrecht uit de bron. Deze mineralen zijn niet schadelijk voor onze gezondheid en kunnen zelfs goed voor ons zijn. Problemen ontstaan wanneer deze mineralen in ons drinkwater en waterleiding bij elkaar komen. Hierdoor kunnen ze kalk vormen en dit is schadelijk voor onze leidingen, badkamer, keuken en ga zo maar door.

 

Een manier om deze kalkvorming tegen te gaan is een magnetische waterontharder. Door twee krachtige magneten kunnen mineralen minder makkelijk ‘binden’ waardoor de kalkvorming tegengegaan wordt. Een dergelijke waterontharder zoals je die kunt vinden op aqua-mag bijvoorbeeld sleutel je eenvoudig op je waterleiding en de ontharder doet de rest.

 

Door de kalkvorming te voorkomen gaan je huishoudelijke apparaten langer mee. Ook hoef je minder lang de poetsen op de kalkaanslag en bespaar je bovendien een hoop geld op schoonmaakmiddelen. Vooral dit laatste is ook interessant voor mensen die graag duurzaam zijn. De schoonmaakmiddelen zijn namelijk slecht voor het milieu en met veel kalk heb je meer nodig.

 

Het mag dan ook duidelijk zijn dat voor een duurzaam huishouden een waterontharder het overwegen waard is. Op aqua-mag vind je daarom een aantal vergelijkingen die je kunnen helpen bij je keuze. De amfa 4000 vergelijking met de aquamag 7000 bijvoorbeeld geeft je niet alleen een overzicht van de prijzen, maar ook van de magnetische kracht.

 

Wil je een duurzaam huishouden, tijd besparen op het schoonmaken van kalkaanslag en ook nog eens geld besparen? Dan is de eerste investering van een ontkalker in ieder geval het overwegen waard.