The Alternative
Bedrijven

Horeca afzuiginstallatie voor verbeterse luchtkwaliteit

Het belang van een horeca afzuiginstallatie

Heeft u een horeca onderneming? Het is verplicht om over een horeca afzuigkap te beschikken die aan alle regels voldoet. Echter zijn er nog een aantal manieren waarop u de luchtkwaliteit binnen de horeca onderneming te verbeteren, bijvoorbeeld door te investeren in een afzuiginstallatie voor de horeca. Dit afzuigsysteem zuigt de vervuilde lucht af en zorgt op deze manier voor een gezond werkklimaat. Maar waarom is investeren in een horeca afzuiginstallatie zo belangrijk?

Tijdens het koken

Iedere horeca onderneming is anders, maar toch staat een gezonde leef- en werkomgeving bij deze ondernemingen te allen tijde centraal. Binnen een hotel, maar ook binnen een snackbar of 4 sterren restaurant. In iedere horeca keuken wordt veel gekookt, in sommige keukens wel alle dagen van de week. Tijdens het koken ontstaat er verhitting, met een stroming van dampen en gassen als vervolg.

Deze gassen, geuren en vetten moeten zo snel mogelijk afgevoerd worden, om zo nare gevolgen te voorkomen. Slechte of geen afzuiging zorgt namelijk voor een aantasting van de luchtkwaliteit, maar ook voor nare geuren, kans op brand en ongedierte en negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Gezondheid van werknemers en gasten

De werknemers die het eten bereiden in uw horeca onderneming zoals in een snackbar of een restaurant, moeten zich goed op hun werk kunnen concentreren. Een goede luchtkwaliteit zorgt voor een verbeterde productiviteit van uw werknemers, doordat ze genoeg zuurstof tot zich kunnen nemen. Maar ook voor de gezondheid van uw gasten is een goede luchtkwaliteit van groot belang. Niet gefilterde lucht kan voor vervelende situaties zorgen, zoals:

Geuren

Dat het in de keuken naar allerlei heerlijke gerechten ruikt hoort er natuurlijk bij, maar u heeft liever niet dat de geur ook in de rest van de onderneming te ruiken is. Uw gasten ruiken liever niet continu allerlei geuren die afkomstig zijn uit de keuken. Goede afzuiging in de keuken zorgt ervoor dat deze geuren afgekozen worden en niet verder komen dan de keuken.

Ongedierte en brand

Geen of slechte afzuiging in de keuken zorgt voor een slechte hygiëne, waardoor ongedierte een kans krijgt. Zorg er te allen tijde ook voor dat de keuken van uw horeca onderneming voldoet aan de regels omtrent hygiëne binnen de horeca. Wist u dat vette rook zich in het afzuigkanaal hecht en brand kan veroorzaken?

Oplossingen van Medtrading

Medtrading is een expert en totaalleverancier op het gebied van horeca afzuiginstallaties en staat u van A tot Z bij. Van advies tot levering, installatie, controle en periodiek onderhoud. U kunt bij dit bedrijf terecht voor complete horeca afzuiginstallaties, onder andere voor een compleet programma in de vorm van een slakkenhuisventilator, afzuiginstallatie met een f7 vetfilter en een afzuigbox voor horeca met of zonder plakplaat. maar ook voor levering van losse apparatuur zoals een afzuigmotor en eventuele reparaties kunt u bij Medtrading terecht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Investeren in een professionele horeca afzuiginstallatie is dus niet alleen goed voor de gezondheid van uw gasten en personeel, maar verkleint ook de kans op ongedierte en brand. Bent u benieuwd naar wat een afzuiginstallatie of een geurfilterkast kan betekenen voor uw horeca onderneming? Neem gerust een kijkje op de website om meer informatie. Wanneer u een vraag heeft kunt u gerust contact opnemen met een van de ervaren adviseurs. Zij helpen u graag verder waar nodig.

Medtrading De Hoef 5D 5311 Gameren

Voor meer info : website bezoeken