The Alternative
Aanbiedingen

Stoere jongenskleding: 3 shoptips

Jongens spelen veel buiten, ravotten en klimmen in bomen. Kortom; ze zitten niet stil. Daarom is het belangrijk dat stoere jongens kleding comfortabel zit en van goede kwaliteit is. Het moet tenslotte wel tegen een stootje kunnen. We hebben 3 slimme shoptips voor je op een rij gezet. Lees je mee?

Koop de juiste maat

Klinkt logisch. Maar is niet vanzelfsprekend. Koop jij kleding op de groei? Kinderen ontgroeien hun kleding snel. We snappen het helemaal dat je er soms voor kiest een maatje groter te kopen dan je kind werkelijk heeft. Wanneer je kleding voor je kind koopt wil je wel dat het goed zit. Te klein is niet comfortabel voor je kind maar te groot ook niet. Wil je dat je kind langer plezier heeft van z’n aankopen en kledingstukken vaker kan dragen dan één keer voordat ze te klein worden? Kies dan voor kledingitems met een regular fit. De trend deze zomer is oversized. Dus dat komt goed uit. Sommige kledingitems kun je best wat ruimer dragen. Denk aan vesten en truien. Echter wil je wel dat een T-shirt niet op de knieën van je kind hangt of dat de broek van z’n kont afzakt. Tip: rol de mouwen of broekspijpen op of koop een broek met een trekkoord. Dit staat vaak ook nog sportiever! 

Let op de pasvorm

Wil je kind bepaalde kledingstukken niet dragen? Dan is de kans groot dat hij de kleding niet lekker vindt zitten. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan scherpe randjes, prikkelende merklabels, kriebelende stoffen of een te strakke pasvorm. Bij het kopen van kleding voor je zoon is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Vermijd bijvoorbeeld wollen stoffen als je zoon dit niet comfortabel vindt zitten. Staat je zoon graag met z’n handen in de zakken? Kies dan voor een 5-pocket model jeans. Vind je zoon het niet prettig als de broek knelt? Kies dan voor een broek met stretch of voor een wijd model. Los van dat een kledingstuk mooi moet staan, moet het vooral ook lekker zitten!

Kies voor kwaliteit

Wanneer je kleding koopt van goede kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kind buiten aan het spelen is. Jeans van denim is slijtvast en stevig en kan wel tegen een stootje. Viscose, Polyester, Tencel en wol zijn sterke stoffen en gaan lang mee. Tip: koop duurzaam en investeer in kwalitatieve kledingstukken die lang meegaan. 

 

https://www.nummerzestien.eu/