The Alternative
Bedrijven

Houd rekening met extra verhuiskosten

De knoop is doorgehakt, het huis verkocht en je staat klaar om naar een nieuwe woning in Alkmaar te verhuizen. Nu komt er een hoop bij kijken. Van inpakken tot de administratie, het wordt een flinke klus. Helaas gaat het ook geld kosten, maar waar zitten deze kosten? Wij vertellen het je graag.

Extra verhuizers

Als je meerdere verhuizers uit Alkmaar inhuurt, om bijvoorbeeld spullen in te pakken, houd er dan rekening mee dat verhuizing meer gaat kosten. Het laden en lossen gaat weliswaar sneller, het kost je gemiddeld wel € 40 per verhuizer per uur.

Vervoerskosten

Bij het inhuren van een verhuisbedrijf moet je niet alleen de voorrijkosten betalen, ook de transportkosten van het oude naar het nieuwe adres dien je te betalen. Let dus goed op bij de verhuisofferte, want de meeste verhuisbedrijven geven de eerste paar kilometers gratis. Voor regionale, bijvoorbeeld verhuizers Alkmaar, ligt dit doorgaans rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke kan dit echter oplopen tot de eerste 50 of zelfs 100 kilometer. De kilometers hierboven worden veelal getaxeerd tussen de € 0,50 en € 1,00 per kilometer.

In het weekend of met spoed

Houd ook rekening met je geplande verhuisdag. In het weekend verhuizen is doorgaans duurder, de meeste verhuisbedrijven werken namelijk met weekendtoeslagen. Op een zaterdag is dat meestal 25% en op zondag rond de 75%. Naast weekendtoeslagen geldt bij spoedverhuizingen meestal ook een toeslag. De hoogte van deze toeslag hangt af van het verhuisbedrijf. Sommige werken met vaste tarieven en bij andere bedrijven hangt af van de hoeveelheid beschikbare verhuizers.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/