The Alternative
Image default
Particuliere dienstverlening

Waar u op moet letten bij het leggen van een cementdekvloer of smeervloer?

Bij het leggen van een cementdekvloer of smeervloer zijn er een aantal dingen waar u goed op moet letten, waaronder of u vloerverwarming wilt en welk type bovenvloer u wilt. De smeervloer is in principe een tussenlaag tussen de betonnen ondervloer en de bovenste laag, bijvoorbeeld tapijt. De betonnen ondervloer is vaak niet egaal genoeg om er direct een bovenste laag op de leggen of heeft niet de juiste hoogte. Dan kan een smeervloer leggen nodig zijn.

De bovenvloer

Er zijn verschillende soorten bovenvloeren, zoals een tegelvloer, laminaat of tapijt. Voor ieder type bovenvloer is de verhouding tussen zand en cement in de smeervloer verschillend. Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijk te hebben welke bovenvloer u graag wilt en om u te laten helpen door een professioneel bedrijf. Multi Vloeren Brabant heeft verstand van zaken en kan de smeervloer in de juiste verhouding voor u mengen en leggen. Zo bent u ervan verzekerd dat u een goede basis hebt voor uw bovenste laag.

Wilt u vloerverwarming?

Mocht u een vloerverwarming willen installeren, is het belangrijk om hier vanaf het begin rekening mee te houden. Vloerverwarmingen zijn steeds populairder in moderne woningen en ze gaan goed samen met een cementdekvloer. In het geval van een vloerverwarming zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het smeervloer leggen. Let er bijvoorbeeld op dat u voldoende ruimte heeft voor de vloerverwarming en dat er voldoende dekking boven de leidingen is, om scheuren te voorkomen.

 

Kleinschalig bedrijf met betrokken werkwijze

Met een professioneel bedrijf bent u verzekerd van het leggen van een hoogwaardige cementdekvloer. Multi Vloeren Brabant kan u hierbij helpen in Brabant, Limburg en Gelderland. De medewerkers van het kleinschalige bedrijf zijn betrokken en nemen alle nodige spullen behalve het water mee in een vrachtwagen. Hierin mengen ze de vloer, wat ervoor zorgt dat het proces netjes en schoon verloopt. Multi Vloeren Brabant kan een smeervloer leggen op professionele wijze.