The Alternative
Bedrijven

Houten veranda: 3 gunstige bijkomstigheden

Als je buitenseizoen wilt verlengen en je leefbare ruimte wilt vergroten is een houten veranda een uitermate goede keuze. Wanneer buiten de zon op zijn felst is zit u heerlijk in de schaduw. Maar ook wanneer het langzaam begint de regenen zit u nog heerlijk droog. Echter zijn dit niet de enige voordelen van een houten veranda. Hieronder hebben wij 3 gunstige bijkomstigheden op een rijtje gezet!

Zelfs in de winter

Wie denkt dat een houten veranda alleen maar van pas komt in de zomer heeft het mis. Houten veranda’s worden steeds vaker gecombineerd met buitenhaarden of glazen schuifwanden. Hierdoor ontstaat er een afgesloten en verwarmde ruimte, die zelfs tijdens de koudste avonden heerlijk op temperatuur kan komen. De perfecte locatie voor een gezellige borrel of winterbarbecue.

Energiebesparing

Een bijkomend voordeel die veel mensen vergeten is de energiebesparing die een houten veranda aan huis kan opleveren. Doordat de veranda aan de buitenmuur bevestigd is ontstaat er als het ware een barrière tussen de warmte in huis en de kou buiten huis. Als deze veranda vervolgens verwarmt of compleet afgesloten wordt door glazen schuifwanden vormt er zich een compleet afgesloten sluis. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden in huis en zal het energieverbruik afnemen. Wie zegt daar nou nee tegen?

Waardevermeerdering

Wist u al dat een kwalitatieve houten veranda een enorme waardevermeerdering van uw woning kan betekenen? In bijna alle gevallen is de waardevermeerdering op zijn minst de aankoopprijs van de veranda. Echter wanneer deze professioneel is aangelegd en goed is onderhouden kan dit gemakkelijk meer zijn. In sommige gevallen kunnen de oppervlakte gewonnen door de aanbouw van een professionele veranda zelfs bij uw woningoppervlak worden bijgeteld! En dit alles zonder een vergunning.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/