The Alternative
Bedrijven

Let op deze punten bij de aanschaf van printpapier

Ondanks de digitalisering van het bedrijfsleven wordt er nog steeds veel printpapier gebruikt. Let daarbij op de volgende punten als u printpapier besteld.

De dikte van het printpapier

Het is eigenlijk heel eenvoudig: hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. En hoe dunner het papier hoe goedkoper het is. Dun papier heeft zijn voor- en nadelen vergeleken met dikker papier.

Het papier is doorzichtiger, dus bij dun papier kan het gebeuren dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier.

Dik printpapier straalt kwaliteit uit en de inkt lekt niet naar de andere kant, het is echter wel iets duurder dan het dunne papier. Let wel dat uw printer goed is ingesteld om dik papier te verwerken.

Print u in zwart-wit of in kleur?

Wilt u een tekstdocument printen, foto’s, een flyer of bijvoorbeeld een brochure? Voor elk doel is het beter om een ander soort papier te kiezen. Bij een tekstdocument volstaat staandaard A4 printpapier terwijl u voor foto’s beter kunt kiezen voor speciaal fotopapier.

Omdat er bij dun papier de kans bestaat dat de inkt doorlekt, is het verstandiger om voor dikker papier te kiezen wanneer u iets in kleur wit uitprinten. Maar voor zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram.

Laser- of inktjetprinter?

Gebruikt u een laser- of een inktjetprinter? Voor een inktjetprinter hebben we printpapier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. En printpapier voor een laserprinter heeft weer een hogere witheid, gladheid en is zwaarder.

Milieuvriendelijk printpapier

Ondanks de digitalisering van het bedrijfsleven wordt er nog steeds veel printpapier gebruikt in het bedrijfsleven. 100% papierloos zal het waarschijnlijk ook nooit worden. Vandaag de dag wordt 80% van het Nederlands printpapier gemaakt van gerecyclede producten. Dit kan nog beter. Kiest uw bedrijf al voor milieuvriendelijk printpapier? Kijk op Valeda.nl voor ecologisch verantwoord printpapier.

Kies voor Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot vele kleuren en van lichtgewicht tot zwaar. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. Wij helpen u graag!

 

Voor meer info : website bezoeken